HDP’den şok "Yunanistan" teklifi

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Yunanistan’ın IMF’ye ödemesi gereken 1,6 milyar avroluk borcu Türkiye’nin üstlenmesi gerektiğini söyledi.Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Kürkçü, Yunanistan hükümetine destek veren...

29 Haziran 2015 Pazartesi 14:35
HDP’den şok
HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Yunanistan’ın IMF’ye ödemesi gereken 1,6 milyar avroluk borcu Türkiye’nin üstlenmesi gerektiğini söyledi.
Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Kürkçü, Yunanistan hükümetine destek veren ve Alman, AB Merkez Bankası ve IMF’nin Yunanistan’ın değil, paranın çıkarını korumak için Syriza hükümetini baskı altına almaya çalıştığını kaydetti. Yunanistan’ın ödemesi gereken 1,6 milyar Avroluk borcu Türkiye’nin üstlenebileceğini belirten Kürkçü, “Zor zamanda komşusuna yapılabilecek en büyük yardım budur. Bunun karşılığında Yunan halkının dostluğunu, Ege Denizi’nin barış denizine dönme imkanı elde edecektir. Türkiye’nin 2013’te uluslararası kurumlara yaptığı insani yardım tutarı 1,9 milyar dolardır. Türkiye’nin kaynakları Yunanistan’a bu yardımı yapmaya kafidir. Sıfır faizli borç olarak da bu desteği Yunanistan’a sunabilir" dedi.

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ
Kürkçü, Meclis Başkanlığı seçiminde CHP’nin adayı Deniz Baykal’ın seçilmesini istemeyen AK Parti’lilerin HDP’nin adayı Dengir Mir Mehmet Fırat’ı destekleyeceğine ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine, "Bu entrikayla Meclis Başkanı seçilirse, daha baştan entrikacı Meclis Başkanımız olacak demektir ki bunu hak etmiyoruz" açıklamasında bulundu.
TBMM başkanının ilk turda seçilememesi durumunda HDP’nin hangi adayı destekleyeceği yönündeki soruya karşılık Kürkçü, "Nasıl AKP ile hükümet kurmuyorsak, AKP’li başkan da seçmek istemeyiz. Son tura bizim adayımız dışında iki aday kalırsa bizim gözeteceğimiz hakkaniyet, demokrasiye, insan haklarına, hukuk devletine bağlılık gibi ilkeler bakımından hangisi daha az kötüyse onu seçmemiz gerekir" diye konuştu
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<