banner359

"hiçbir Ortak Noktaları Yok, Seçilirse Ne Olacak?"

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MHP ve CHP’nin ortak noktalarının olmadığını ifade ederek, “Ülke meseleleri ile ilgili hiçbir ortak noktaları yok. Peki olmayacak ama kazara cumhurbaşkanı olsa ne olacak memleket meseleleri. Böyle bir...

01 Ağustos 2014 Cuma 18:54
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MHP ve CHP’nin ortak noktalarının olmadığını ifade ederek, “Ülke meseleleri ile ilgili hiçbir ortak noktaları yok. Peki olmayacak ama kazara cumhurbaşkanı olsa ne olacak memleket meseleleri. Böyle bir çatının içinde kolay mı? İşte böyle bir aday” dedi.
Kırıkkale’de partisinin kadın kolları başkanlığınca İl Kültür Merkezinde kadınlara yönelik düzenlenen toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay konuşmasına başlamadan önce Uğur Işılak’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hazırladığı dombıra adlı seçim şarkısını söyledi. Bir süre mikrofonda seçim şarksına eşlik eden Bakan Atalay, AK Parti olarak kadınlara yönelik yapılan çalışmalardan söz etti. Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Atalay şöyle konuştu:
“Şimdi diğer adayları görüyorsunuz. Evlere şenlik maşallah. Birisi cumhurbaşkanı adayı oluyor ama İstiklal Marşı’nın en önemli dörtlüğünden birini bilmiyor. Hatta okuyor ama anlamıyor bile. Böyle bir cumhurbaşkanı adayı. Bir çatı tutturmuşlar ama o çatının içindeki hiçbir partinin gücü de, ağırlığı da yok, genel ağırlığı da yok. Ve bu çatı aday çok zorluk çekiyor. Hiçbir partiyi memnun edemiyor. Ne söylese birileri rahatsız oluyor. Bir şey söylese MHP, bir başka şey söylese CHP rahatsız oluyor. Dolayısıyla bu da çareyi AK Partiyle ilgili, Tayip Erdoğan’la ilgili, hükümetle ilgili eleştiri yapıyor. Ancak ortak noktaları o. Ülke meseleleri ile ilgili hiçbir ortak noktaları yok. Peki olmayacak ama kazara cumhurbaşkanı olsa ne olacak memleket meseleleri. Böyle bir çatının içinde kolay mı? İşte böyle bir aday. Şimdi MHP biraz telaşlanmaya başladı. Son günlerde çatı adayın kamuoyu yoklamalarındaki oy oranı düşüyor. Millet tanıdıkça oy vermem diyor. Şimdi dikkat etiniz mi? MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli birinci bayram günü Ankara, ondan sonra İstanbul, İzmir, Kayseri, Van. Salon toplantıları yapıyor buralarda, miting yapmaya zaten adam bulamıyorlar. Gazetelerde görmüşünüzdür konuşmalarını, hiçbir sevgi yok, hiçbir hoşgörü yok, bayram havası yok. Hepsi kin, nefret, küfür, hakaret. Sayın Bahçeli büyük bir telaş içinde büyük bir korku içinde. Çünkü kendi tabanından çatı adaya halen yüzde 40’ı oy vermem diyor. Bahçeli’nin şu andaki telaşı bu. Çünkü bu kadar farklı partiyi bir araya getirdiğinizde MHP’li kardeşlerimiz diyor ki ‘Biz ona oy vermeyiz. İstiklal Marşını bile bilmeyen bir adaya biz oy vermeyiz’ diyorlar. Haklılar da tabi. Böyle aday olmaz. Şimdi Bahçeli’nin telaşını biz anlıyoruz ama Başbakana, hükümete karşı ağzına geleni söylemesini, hakaret etmesini biz kınıyoruz. Aynen iade ediyoruz kendisine. Biz Türkiye’nin her tarafından pırıl pırı bir seçim kampanyası yapıyoruz. Gitsinler propagandalarını yapsınlar. Millet onları da dinlesin oy alabiliyorlarsa alsınlar. Öyle sinirlenip ona buna küfürler etmeye gerek yok. O telaş kurtarmaz onları. Şimdi Demirtaş, bir havalandırdılar onu ama gerisi gelmiyor. İşte aldığı en fazla oy şu anda araştırmalarda yüzde 7,5’lerde. Ve hamdolsun milletimiz biliyor, bu millet biliyor, ne yapacağını kime oy vereceğini biliyor. Değerli hanım kardeşlerim, biz köşke herhangi birini göndermiyoruz. Kimi gönderiyoruz? Liderimizi gönderiyoruz, partimizin genel başkanını gönderiyoruz. Ve onun için herhangi biri değil. Umudunuz çok yüksek olmalı. Bunun ikinci turu falan katiyen olmaz. 10 Ağustos’ta biz cumhurbaşkanımızı seçeceğiz, Tayyip beyi köşke göndereceğiz. Ben size güveniyorum. İnşallah 10 Ağustos akşamı Kırıkkale’de kutlamayı yapacağız.”
Atalay toplantının ardından toplantıya katılan kadınlarla birlikte AK Parti İl Başkanlığı binasına kadar yürüyüş yaptı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<