banner359

HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: "Devlet etnik kimliklerle barışmalı"

Partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı’nın kongresinde konuşan HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kerkük’e yapılan saldırıları tasvip etmediklerini belirtti. HÜDA-PAR Diyarbakır 1. Olağan Kongresi, Seyrantepe Kapalı Spor Salonu’nda...

22 Şubat 2015 Pazar 19:41
HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:
Partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı’nın kongresinde konuşan HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kerkük’e yapılan saldırıları tasvip etmediklerini belirtti.
HÜDA-PAR Diyarbakır 1. Olağan Kongresi, Seyrantepe Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Kongreye Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu ve parti yöneticileri ile üyelerinin yarı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 6-8 Ekim olaylarında hayatını kaybedenlerin posterlerinin asıldığı ve sık sık tekbir getirildiği kongre, Kur’an-ı Kerim okunması ile başladı. Daha sonra açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, Kürtlerin, Türklerin, Arapların ve diğer etnik kimliklerin dininin İslam olduğunu, devletin halkın inancıyla ve başta Kürtler olmak üzere diğer etnik kimliklerle barışmak zorunda olduğunu söyledi. Kerkük’e yapılan saldırılara da dikkat çeken Yapıcıoğlu, bunu tasvip etmediklerini belirterek, “Son dönemde Kerkük’e yeni saldırılar oldu İslam adına. Irak Kürdistanı’ndaki Müslüman Kürtler de diğer Kürtler gibi uzun süre laik despot idarecilerin, Baas diktatörlerinin zulmüne maruz kaldılar. Şimdi biraz nefes almaya başlamışlardı. Bu kez başka bir çatışma ortamı. Müslüman Kürt halkıyla karşı karşıya gelinmesi ve onlarla çatışılmasının İslam’a, İslam ümmetine nasıl bir fayda getireceğini düşünüyorlar? Bütün Müslümanlar’ın, bütün ümmetin, ümmetin bir parçası olan Müslüman Kürt halkının haklarına kavuşmaları için çaba içerisinde olması ve destek vermeleri gerekirken, bu saldırıların yapılmasını tasvip etmediğimizi bir kez daha bu vesileyle belirtmek istiyorum” dedi.

“MÜEBBET HAPİS CEZASI BİLE AZDIR”
Üniversite öğrencisi Özgecan Arslan’ın vahşice katledilmesine de değinen Yapıcıoğlu, “10 gün kadar önce Mersin’de üniversite öğrencisi bir genç kız vahşice katledildi. Bu olaydan sonra idam tartışmaları bile yapıldı. Cezaların artırılması gerektiği söylendi. Bu cinayetin kanundaki cezası mevcut en ağır ceza olan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıdır. Bu bile verilse azdır. Ama mesele cezaların azlığı meselesi değildir, toplumsal ahlak meselesidir. Mesele ilahi ve nebevi ikazlara kulak tıkanmasıdır. Allah korkusu, ahiret inancı ve uhrevi hesap bilinci yok olur veya zayıflarsa dünyevi cezaları artırmakla, polisiye tedbirlerle benzer olayların önüne geçilemez. İnsanı yaratan onun yapısını ve sorunlarının çözümünü de en iyi bilendir. Belki de o kızcağız minibüse ilk bindiğinde katilinin öyle bir niyeti hiç yoktu. Muhtemelen ikisi yalnız kalınca şeytan fısıldadı ve bu korkunç olay oldu. Bir kadın ile namahrem bir erkeğin kapalı bir mekanda baş başa kalmaları niye haram kılınmış? Böyle söyleyince birileri siz sapık mısınız diyorlar. Bir milyon kadın minibüslere biner, bini baş başa kalır, 999’unda bir şey olmaz ama bir tanesinde böyle bir sonuç ortaya çıkar ve milyonlarca kişi bu olayı konuşur. Allah bir daha kimseye böyle bir olay yaşatmasın. İşte İslam daha gerçekleşmeden böyle kötü olayların önünü almaktadır” diye konuştu.
Kongrede yapılan diğer konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. Mevcut İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, tek liste ile girilen seçimlerde yeniden il başkanlığına getirildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<