banner359

İçişleri Bakanından "paralel" Operasyonu Yorumu

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “60’a yakın ilde soruşturma açıldı, daha da olacak. Soruşturmalarda ortaya çıkıyor, tespit ediliyor, adalete teslim ediliyor” dedi.İçişleri Bakanı Ala, Anadolu Öğrenci Birliği toplantısına katıldıktan...

06 Ağustos 2014 Çarşamba 17:38
İçişleri Bakanından
İçişleri Bakanı Efkan Ala, “60’a yakın ilde soruşturma açıldı, daha da olacak. Soruşturmalarda ortaya çıkıyor, tespit ediliyor, adalete teslim ediliyor” dedi.
İçişleri Bakanı Ala, Anadolu Öğrenci Birliği toplantısına katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Ala, Zekeriye Öz’ün Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili olarak, “Hem suç işleme hem de suç duyurusunda bulunma paralel yapının genetiğinde var. Suçu işliyor, ondan sonra ilk defa sizden duyuyorum” ifadesini kullandı.
Bakan Ala emniyetteki operasyonlara yönelik soruya, "Şu ana kadar 33 kişi, Toplam 300 kişi açığa alındı. İdari yönden suçlu oldukları tespit edilenlere gereği yapılıyor. Süreç devam ediyor" cevabını verdi.
Operasyonların yargı ve medyaya da sıçrayacağı iddialarına ilişkin Ala, şunları kaydetti:
"Onu soruşturmalar ortaya çıkaracak. Bu meselelerde Başbakanı dinlerken, ülke güvenliğine Tır operasyonlarıyla saldırıda bulunurken, Türkiye’de darbe girişimde bulunurken, kimler meselenin ortağı ise oraya kadar ulaşacaktır. Suç işlenmiş, milletin 76 milyonun gözü önünde bunu hiç bir güç cezasız bırakamaz. Zaten bırakmamalı."

“BUNLAR TESPİT EDİLİYOR VE GEREĞİ YAPILIYOR”
"Bu ülkede 17 ve 25 Aralık süreçleri yaşanmadı mı? Türkiye’nin istikrarına kast edilmedi mi? Türkiye’nin ulusal güvenliği çalınmadı mı? Türkiye’nin en gizli, kriptolu eklemeler, çıkarmalar yapılarak dinlenmedi mi? Başbakanlar, Bakanlar terör örgütü nitelendirmesiyle dinlenmedi mi? Dinlendi” diyen Bakan Ala, “Milletimize ne söyledik? Bunlar tespit ediliyor ve gereği yapılıyor. Türkiye’nin başbakanına, bakanına kimse hem devlet içerisinde bulunup hem de tehdit savuramaz, ona haddi bildirilir. Öyle devleti çete anlayışıyla baştan içinde bulundukları tarzla bugün yöneteceklerini zannedenler bunun bedelini öderler” dedi.
HSYK’yı eleştiren Ala, “HSYK ne iş yapıyor. Ben size soruyorum HSYK’nın suçu örtbas etmeyi görev ve yetkisi var mı? Bu millet ona bu yetkiyi vermiş mi? Neden hemen harekete geçip atmıyor? O zaman onlar için gereği yapılmaz mı? Millete karşı, milletin gözü önünde suç işleyip, ondan sonra herkes yerinde oturacağını, hiçbir şey yapılmayacağını zannediyor? Böyle bir o devlet olmaz, böyle bir yönetim olmaz” diye konuştu.
Yeni anayasayı da yapacaklarını söyleyen Ala, yeni Anayasa’yı yaptıkları zaman kurumsal söylemlerden kurtulacaklarını ifade etti. Ala, şunları kaydetti:
“Türkiye değişimini liderinin seçerek, yoluna devam edecek. Buna ayak uyduramayan herkes dökülecektir, dökülüyor zaten. Yolumuza devam ediyoruz.”

“HANGİ DOKUNULMAZLIK İNSANA SUÇ İŞLEME ÖZGÜRLÜĞÜNÜ VERİYOR”
Bakan Ala, emniyet operasyonlarının önceden bildirilmesine yönelik ise, “Bu zaten meseleyi kendiliğinden ispat ediyor. Başka ispata gerek kalmadan. Operasyonları etkilemiyor. Suçlu ortada. Suçu işleyenler tespit edilmiş. Devlet gereğini yapacak. Hangi problemle karşı karşıya kalmış olduğumuzu milletimiz çok daha iyi görüyor. Artık bizim açıklama yapmaya gerek kalmayacak şekilde görüyor. Giriyorlar, girdikleri yere telefon götürerek yayın yapıyorlar, kural ihlali, dışarıdan milletvekili geliyor. Dokunulmazlık bu değil ki. Hangi dokunulmazlık insana suç işleme özgürlüğünü veriyor. Bunlar önlenir, önleniyor da. Kendi kendilerine hangi durumda olduklarının ispatını başka delile gerek kalmadan yapıyorlar” diye konuştu.
Bakan Ala soruşturmaların kapsamının genişleteceği işaretini vererek, “Herkesin özel hayatı, haberleşme özgürlüğü, temel hak ve özgürlükleri devletin garantisi altında olmalıdır. İnsanların yatak odalarına girip, bütün hayatlarını bütün illerde, siyasi parti başkanları., il başkanlarını, kamu görevlilerini, din görevlilerini, onların çocuklarını dinleyecek kadar ahlaki tevessül içinde olan yapılanma var. Soruşturma açtıkça, 60’a yakın ilde var, daha da olacak. Soruşturmalarda ortaya çıkıyor, tespit ediliyor, adalete teslim ediliyor” ifadelerini kullandı.
Seçim süreciyle ilgili olarak tedbirlerini aldıklarını belirten Ala, “Herkesin demokratik düzen içinde, demokratik hakkını kullanarak, seçimini yapmalı. Bazı bölgelerden tehditvari, özellikle terörün yoğun olduğu bölgelerde, bir takım yoğun tehdit alındığı bilgileri var. Bunlara hemen son verilmeli” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<