banner359

"iki ülke Arasındaki Ticaret Hacmi Az"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Kazakistan arasındaki ekonomik ilişkilerle ilgili, “İki ülke arasındaki ticaret hacmi 4 milyar dolar. Bu rakamı az buluyoruz. Ortak hedefimizin altında olduğunu düşünüyoruz” dedi. Dışişleri...

29 Aralık 2014 Pazartesi 13:06
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Kazakistan arasındaki ekonomik ilişkilerle ilgili, “İki ülke arasındaki ticaret hacmi 4 milyar dolar. Bu rakamı az buluyoruz. Ortak hedefimizin altında olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kazakistan Dışişleri Bakanı Ertan İdrissov ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye ile Kazakistan’ın tarihi ve ortak değerleri paylaştığını belirterek, Türkiye-Kazakistan ilişkilerinin stratejik düzeyde olduğunu vurguladı. Çavuşoğlu, ilişkilerin Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği düzeyine yükseltildiğini hatırlatarak, toplantının 2015 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev’in eş başkanlığında Kazakistan’da gerçekleştirileceğini kaydetti. İki ülke arasındaki ticaret hacminin 4 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, “Bu rakamı az buluyoruz. Ortak hedefimizin altında olduğunu düşünüyoruz. Bu hedefe ulaşmak için enerji, ulaştırma dahil birçok alanda adım atma kararlılığımız var” dedi.
Görüşmede Türkiye ve Kazakistan’ı ilgilendiren konulara değindiklerini söyleyen Çavuşoğlu, ayrıca Ukrayna, Kırım, Irak, Suriye gibi birçok konu ile ilgili de değerlendirme yaptıklarını ifade ederek, “Türk Konseyi Zirvesi Astana’da yapılacaktır. Yakın işbirliğimizi devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu.
Konuk Bakan İdrissov ise, sözlerine İtalya açıklarında gemi kazasında ölen gemiciler için başsağlığı dileyerek başladı. İdrissov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kazakistan’ı ziyaret etmesini beklediklerini dile getirdi. Türkiye’nin Kazakistan için önemli bir ortak olduğunu söyleyen İdrissov, “Türkiye, Kazakistan’ı en önemli ekonomi ve yatırım ülkesi olarak görüyor. Gelişmek için elinden geleni yapıyor. Türkiye’nin ve Türk iş adamlarının Kazakistan’ın kalkınmasına katılmaları çok faydalı olacaktır” diye konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<