banner359

"istikrarın Temsilcisi Ak Parti"

AK Parti Gaziemir İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği toplu sünnet şölenine katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Türkiye’nin ekonomide yaşadığı tablo, demokraside, özgürlüklerde elde ettiği başarı ve istikrar sayesinde oldu....

04 Ağustos 2014 Pazartesi 21:28
AK Parti Gaziemir İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği toplu sünnet şölenine katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Türkiye’nin ekonomide yaşadığı tablo, demokraside, özgürlüklerde elde ettiği başarı ve istikrar sayesinde oldu. Türkiye’de artık istikrarın temsilcisi AK Parti” dedi.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AK Parti Gaziemir İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen, 150 çocuğun sünnet olduğu toplu sünnet şölenine katıldı. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Türkiye’nin ekonomide yaşadığı tablo, demokraside, özgürlüklerde elde ettiği başarı ve istikrar sayesinde oldu. Türkiye’de artık istikrarın temsilcisi AK Parti. Türkiye’de Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekten güzel gelişmeler oldu. Artık Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanı adayımız. Önümüzdeki pazar günü, 10 Ağustos’ta ilk defa halkımızın doğrudan oy vererek seçeceği cumhurbaşkanımız olacak. Cumhurbaşkanı demek bizim sistemimizde devlet başkanı demek. İlk defa millet ile devlet bu seçimde buluşacak. Milletin doğrudan verdiği oyla, destekle devletin başkanını inşallah seçmiş olacağız. Sayın Başbakanımıza, Cumhurbaşkanı adayımıza şimdiden başarılar diliyorum. Onun cumhurbaşkanı olması için, devletin başkanı olması için de dua ediyorum ve hepinizin desteklerini bekliyorum” diye konuştu.

“ELİMİZİ UZATIYORUZ”
Türkiye’nin demokraside ve ekonomide ilerlediğini kaydeden Babacan sözlerini şöyle sürdürdü: “2002’nin Türkiye’siyle bugünün Türkiye’si neredeyse çok farklı. 2002 yılından sonra bir tablo devraldık. 2002’de enflasyon yüzde 29’du. Yüzde 66 faiz ödüyordu devlet borçlanırken. Hem faiziler hem enflasyon tek haneli rakamlara indi. 180 milyarlık milli gelirimiz geçen yılı 820 milyar dolarla kapattı. Türkiye artık dünyanın 16. büyük ekonomi oldu. Yardım alan bir ülkeyken, artık yardım eden bir ülke haline geldi. Geçen sene sadece dış yardımlara artık 3 milyar doların üzerinde bütçe ayırdık. Tüm dünyada insani yardımlarda Türkiye 5. ülke haine geldi. Dünyanın 16. büyük ekonomisiyiz ama insani yardımda 5’inciyiz. Komşusu aç uyurken kendisi tok olan bizden değildir kültüründe yetiştik. Komşuluk dünyada değişti. Bugün eğer Somali’de sıkıntı yaşayan kardeşlerimizin sıkıntılarını anlarsak, Sudan’da problem yaşayan kardeşlerimizin problemlerini biliyorsak, hemen yanımızda Suriye’de, Irak’ta milyonlarda insan sıkıntı çekiyorsa, Gazze’de yüzlerce kardeşimiz katlediliyorsa işte bunların hepsine biz komşu diyoruz. Bu amaçla, bu anlayışla elimizi uzatıyoruz.”
(İHA(

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<