banner359

Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı Tarifleri

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede yaşayıp aynı havayı teneffüs ettiğimiz 76 milyon yurttaşı birebir kucaklamak demektir cumhurbaşkanı adayı. Bunu yapıyorsan başımın üstünde yerin var” dedi.CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,...

05 Ağustos 2014 Salı 21:33
Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı Tarifleri
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede yaşayıp aynı havayı teneffüs ettiğimiz 76 milyon yurttaşı birebir kucaklamak demektir cumhurbaşkanı adayı. Bunu yapıyorsan başımın üstünde yerin var” dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy istedi. Kılıçdaroğlu, “Özgürlüğü ve bağımsızlığı bu ülkeye getiren özgürlük ve bağımsızlık benim karakterlerimdir diyen Mustafa Kemal’in elbette askerleriyiz” diyerek mitinge başladı. Trakya’nın son seçimlerde tarih yazdığının altını çizen Kılıçdaroğlu, “Önce sözlerime bütün Trakya’ya teşekkür ederek başlamak istiyorum. Son seçimlerde Trakya tarih yazdı. İnşallah 10 Ağustos’ta ikinci tarihi yazacak. Sandığa giderken her vatandaşımın düşünmesini istiyorum. Nasıl bir cumhurbaşkanı seçeceğiz? Çok önemli. Düşünmek kadar güzel bir şey yoktur. Düşünmek sadece insana özgü bir durumdur. Bakacağız, nasıl bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var. Düşüneceğiz. Cumhurbaşkanının tarafsız olması lazım. Her siyasi partiye eşit mesafede olması lazım. Cumhurbaşkanları tarafsız olmalı. Zaten işin doğasında da bu, anayasada da bu yazılı. O zaman düşünürken soracağız adaylar içinde tarafsız olan kim, hiçbir partiye üye olmayan kim?” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN CUMHURBAŞKANI YÜKSEK AHLAKİ DEĞERLERE SAHİP BİRİSİ OLMASI LAZIM”
“Cumhurbaşkanı benim bayrağımı temsil edecek, ülkeyi, vatanını temsil edecek, o zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı yüksek ahlaki değerlere sahip birisi olması lazım” diyen Kılıçdaroğlu, “Yüksek ahlaki değerden neyi anlıyoruz? Yüksek ahlaki değere sahip olmak demek yalan söylememek demektir. Diyordu ya birisi ‘efendim Kabataş iskelesinde başörtülü bir bacımıza 50-100 kişi birden saldırdı. Onlara bir sürü hakaretler yapıldı’ diye söyledi. Cuma günü bunun filmini göstereceğim dedi. Aradan bir Cuma değil, 2 Cuma değil, 50 Cuma değil, 52 Cuma geçti ortada bir şey yok. Çünkü söylediği yalandı. Demek ki yalancıdan cumhurbaşkanı olmaz. Yüksek ahlaki değerlere sahip olmanın 2 koşulu daha var. Yüksek ahlaki değere sahip olmak demek, arkasında leke bulunmaması, alnında leke bulunmaması demektir.
Demek ki sandığa giderken düşüneceğiz. Bunların her birisini tek tek düşüneceğiz. Doğrusu neyse ona göre karar vereceğiz. Ve vicdanımızın sesini dinleyeceğiz” şeklinde konuştu.

“HÜKÜMETİN İTİBARI YOK”
Kılıçdaroğlu, “Orta Doğu’yu görüyorsunuz, kan gövdeyi götürüyor. Suriye’de öyle. Irak’ta öyle, Gazze’de öyle. Hiçbirisi gelip de Türkiye Cumhuriyeti’nin kapısını çalıp şurada şu sorun var. Orta Doğu’da Türkiye çok önemli bir ülke Bizim bu sorunumuzu çözebilir misiniz diye bize gelip teklifte bulunan var mı? Hiçbir ülke gelip kapımızı çalmıyor. Neden? Mevcut hükümetin itibarı yok. Orta Doğu’nun lideriyim diye geziyordu. Orta Doğu’nun şamar oğlanına döndü. Şamaroğlanından bize cumhurbaşkanı çıkmaz. Görüyorsunuz tabelalarda milletin adayı diyor. Milletin adayı ne demektir. Türkiye’de 76 milyon insan 1 kişi üzerinde anlaşıyorsa milletin adayıdır. Eğer 76 milyonun bir kısmını ayırıyorsa, bölüyorsa o milletin adayı olmaz. Bölücüden milletin adayı olmaz. Milleti birleştirenden milletin adayı olur, milleti kucaklayandan milletin adayı olur. Bana gazeteciler bu sabah sordular. Şu örneği verdim. Bunun yakın arkadaşı var. Beraberler aynı karede fotoğraf gösteriyorlar” dedi.

“BÜTÜN ANNELERİN AYAKLARINDAN ÖPÜYORUM”
“Bu ülkede bütün anneler kutsaldır. Bütün annelerin elinden öpüyorum” diyen Kılıçdaroğlu, “Ve şunu söylüyorum. Sevgili peygamberimiz söyledi. ‘Cennet anaların ayakları altındandır.’ O nedenle açıkça söylüyorum bütün annelerin ellerinden gerekirse ayaklarından öperim. Ama benim anlayamadığım şu. O telefonun konuşmasında milletin anasına küfredeni yanında taşıyacaksın ben hatırlattım diye kalkıp bana diyeceksin ki sen bunu nasıl söylüyorsun.
Cumhurbaşkanı toplumun her kesimini kucaklar. Ayrım yapmaz, ayrılık yapmaz, inancı ne oluşa olsun, kimliği ne oluşa olsun, oturduğu bölgen ne olursa olsun, teninin rengi ne olursa olsun. Bu ülkede yaşayıp aynı havayı teneffüs ettiğimiz 76 milyon yurttaşı birebir kucaklamak demektir cumhurbaşkanı adayı. Bunu yapıyorsan başımın üstünde yerin var” diye konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<