banner359

Kılıçdaroğlu’ndan "kurultay" Cevabı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultayla ilgili tarihin pazar günü netleşeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Birisi genel başkanlığa aday olabilir, hukuk içinde bunu olağan karşılamamız gerekir” dedi.CHP Lideri...

15 Ağustos 2014 Cuma 15:55
Kılıçdaroğlu’ndan
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultayla ilgili tarihin pazar günü netleşeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Birisi genel başkanlığa aday olabilir, hukuk içinde bunu olağan karşılamamız gerekir” dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Irak’ta IŞİD’ten kaçıp Sincar dağlarına sığınan Yezidilere yardım götürürken düşen helikopterden yaralı kurtulan Yezidi Milletvekili Viyan Dahil’i tedavisi gördüğü hastanede ziyaret etti. Süleyman Seba’nın cenazesine katıldıktan sonra Amerikan Hastanesi’ne gelen Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan Yardımcıları Şafak Pavey, Sezgin Tanrıkulu ve CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da eşlik etti. Viyan Dahil’i ziyaret edip, doktorlarından bilgi alan Kemal Kılıçdaroğlu, hastaneden ayrılırken gazetecilere açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Viyan Dahil’i ziyaret ettik, geçmiş olsun dileklerimizi ifade ettik. Hekim arkadaşlar durumunun iyi olduğunu, kısa süre içinde taburcu olabileceğini ifade ettiler. Kendisine ayrıca Yezidilerin yaşadığı katliamı bütün dünyaya duyurduğu için teşekkür ettik. Beşiktaş Belediyemiz 4 TIR’la Ezidilere yardım götürecek. O konuda katkılarımız olduğunu da ifade ettik ve şifa diledik” dedi.

MUHARREM İNCE’NİN OLASI ADAYLIĞI
Muharrem İnce’nin istifa edip, aday olacağı iddialarına ilişkin Kılıçdaroğlu, “Niye olmasın arkadaşlar gayet doğaldır. Birisi genel başkanlığa aday olabilir, hukuk içinde bunu olağan karşılamamız gerekir” dedi.
Kurultay için imza toplanacağı yönündeki haberlerin sorulması üzerine ise Kılıçdaroğlu, “İmza toplayabilirler, görüş beyan edebilirler. Demokrasilerde bunu olağan kabul etmek lazım. Bizi AK Parti veya diğer partilerden ayıran temel fark budur. Biz demokrasiye inanıyoruz, hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Genel başkan adayları çıkabilir. Demokratik yollarla yarışacağız. Bunun benzerini pek çok demokratik ülkede görebilirsiniz. Bu ülkeye demokrasiyi getiren bir parti olarak bizim bu tür olayları olağan karşılamamız gerekiyor. AK Parti’de olmadı bizde oldu diye sanki bir kriz var. Bir kriz yok. Demokratik yollarla bir yarış yapılacak. Kurultayımızı toplayacağız, kim galip gelirse yolumuza devam edeceğiz. Bütün hedef 2015 seçimlerden daha başarılı bir performans çıkarmak” dedi.

PAZAR GÜNÜ NETLEŞECEK
Kılıçdaroğlu, kurultay tarihinin Pazar günü netleşeceğini ifade ederek, “Pazar günü arkadaşlarla oturacağız. Çünkü kurultay tarihi belirlemek için salon bulmak gerekiyor, ön hazırlıkları yapmak gerekiyor, plan gerekiyor, gündem gerekiyor. Arkadaşlar bu konuda çalışıyorlar. Pazar günü netleşecektir tablo. Aynı gün ya da ertesi gün açıklayacağız” diye konuştu.
Kurultay sonrası parti yönetiminin nasıl şekilleneceği sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, “Biz yeniliğe açık olan bir partiyiz. çok sayıda yeni milletvekilimiz, yeni gençler, kadınlar CHP’ye katıldılar. Bu ağırlığı sürdüreceğiz” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<