Kışanak: "öcalan’ın özgürlüğü Için Oy Kullanacağız"

Cumhurbaşkanı adayı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Siirt seçim lokalinin açılışına katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gülten Kışanak, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü...

01 Ağustos 2014 Cuma 22:35
Kışanak:
Cumhurbaşkanı adayı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Siirt seçim lokalinin açılışına katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gülten Kışanak, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için oy kullanacaklarını söyledi.
Beraberinde partililerle birlikte Bahçelievler Mahallesi Lise Caddesi’nde açılan seçim bürosunun gelen Kışanak, yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ın demokratik siyaseti ve kadınların özgürlük mücadelesini temsil ettiğini vurguladı. Kışanak, “Başbakan Erdoğan padişah olma sevdasında. Çankaya’ya çıkarsa Osmanlıya olan hevesini tatmin edecek ve oradan bir saltanatlık ve padişahlık düzeni kurmayı gerçekleştirecektir. Mehter marşıyla Çankaya çıkmaya hevesleniyor. Ve bu seçimde çıkaracağımız sonuç Rojava’daki özgürlük yürüyüşüne büyük bir destek olmaktır. Biz oyumuzun Rojava için, özgürlük için kullanacağız. Biz oyumuzu halkımızın özgürlüğü için Öcalan’ın özgürlüğü için kullanacağız. Biz oyumu barış için ve bir daha bir tek canımızın toprağa düşmemesi için kullanacağız. Barış gelsin, demokrasi gelsin özgürlükler gelsin. Bunun için kullanacağız. Demirtaş demokratik siyaseti ve kadınların örgülük mücadelesinin temsil ediyor” şeklinde konuştu.
Milletvekili Gülseren Yıldırım, Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, BDP Siirt İl Başkanı M.Ata İnan, HDP Siirt İl Başkanı Yılmaz Çınar ve kalabalık partilinin katıldığı etkinlik, yapılan konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışının ardından sona erdi
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<