banner359

"kurtarılan 5 Personelin Durumu Iyi"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Norman Atlantic isimli Ro-Ro feribotundan tahliye operasyonu ve Ravenna açıklarında batan Türk gemisi Gökbel’e ilişkin, “Türk vatandaşlarının da bulunduğu toplam 324 kişi helikopterler...

29 Aralık 2014 Pazartesi 12:17
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Norman Atlantic isimli Ro-Ro feribotundan tahliye operasyonu ve Ravenna açıklarında batan Türk gemisi Gökbel’e ilişkin, “Türk vatandaşlarının da bulunduğu toplam 324 kişi helikopterler ile tahliye edilmiştir. Tahliye operasyonu devam etmektedir. Kurtarma faaliyetlerinin bir gereği olarak bu aşamada tahliye edilenlerin milliyeti konusunda bilgi verilmemektedir” dedi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Norman Atlantic İsimli Ro-Ro feribotundan tahliye operasyonu ve Ravenna açıklarında batan Türk gemisi Gökbel ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Norman Atlantic gemisi ve Ravenna açıklarında batan Gökbel isimli Türk gemisi ile ilgili son durumu paylaşan Bakan Elvan, “Norman Atlantic’in tahliyesi İtalyan arama kurtarma birimlerinin koordinasyonunda Yunanistan’ın da katıldığı birleşik operasyonla devam etmektedir. Türkiye saati ile saat 10.20 itibarıyla Roma Görev Koordinasyon Merkezi’nden alınan bilgiye göre, içinde Türk vatandaşlarının da bulunduğu toplam 324 kişi helikopterler ile tahliye edilmiştir. Tahliye operasyonu devam etmektedir. Kurtarma faaliyetlerinin bir gereği olarak, bu aşamada tahliye edilenlerin milliyeti konusunda bilgi verilmemektedir. 29.09.2014 00.00-05.00 saatleri arasında geminin bulunduğu mevkiye en yakın Arnavutluk’un Durres veya Vlore limanlarına çekilmesi için açık deniz römorkörü görevlendirilmiş, ancak saatte 30 knot esen kuvvetli lodos rüzgarı ile kaba denizler sebebiyle geminin yedeklenmesi operasyonu halat kopması sebebiyle gerçekleştirilememiştir. Bu sebeple havadan tahliye operasyonu geminin bulunduğu yerde hızla devam etmektedir” dedi.

“KAZADA KURTARILAN 5 TÜRK PERSONELİNİN SAĞLIK DURUMLARININ İYİ OLDUĞU ÖĞRENİLMİŞTİR, 2 PERSONEL İSE MAALESEF HAYATINI KAYBETMİŞTİR”
Bakanlık olarak operasyonun anlık olarak Roma Görev Koordinasyon Merkezi (Rome-MRCC) üzerinden takip edildiğini kaydeden Bakan Elvan, şunları dedi:
“Ravenna açıklarında batan Türk bayraklı Gökbel isimli gemiye yönelik arama kurtarma çalışmaları da devam etmektedir. Ravenna Arama Kurtarma Merkezi ile yapılan görüşmede 11 Türk personelden kayıp olan 4 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının 2 helikopter ve 1 römorkör ile sürdürüldüğü bildirilmiştir. Kazada kurtarılan 5 Türk personelinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilmiştir. 2 personel ise maalesef hayatını kaybetmiştir. Her iki kazaya ilişkin olarak İtalya Ulaştırma Bakanı ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek bilgi aldım. İtalyan Bakan, Türk gemisinin batmasına sebep olan kaza ile ilgili olarak başsavcılığın soruşturma başlattığı bilgisini verdi.”
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<