banner359

Kurtulmuş: "cumhurbaşkanı Da Tüsiad’ı Tanımaz"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer’in “TÜSİAD’ın muhatabı Cumhurbaşkanı değildir” sözlerinin ‘absürt’ ve ‘anlamsız’ olduğunu söyledi. Kurtulmuş, “Kusura bakmasın Cumhurbaşkanı da TÜSİAD’ı...

01 Ocak 2015 Perşembe 16:02
Kurtulmuş:
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer’in “TÜSİAD’ın muhatabı Cumhurbaşkanı değildir” sözlerinin ‘absürt’ ve ‘anlamsız’ olduğunu söyledi. Kurtulmuş, “Kusura bakmasın Cumhurbaşkanı da TÜSİAD’ı tanımaz” dedi.
Numan Kurtulmuş, Vefa İlim ve Kültür Derneği’nin Topkapı 1453 Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği programa katıldı. Programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer’in “TÜSİAD’ın muhatabı Cumhurbaşkanı değildir” sözlerini değerlendirdi. Cumhurbaşkanının Türkiye’deki bütün derneklerin ve vakıfların çalışmalarını kolaylaştırıcı tedbirlerden sorumlu olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Dolayısıyla burada hem aklın gereği, hem Türkiye’deki anayasal sistemin gereği bütün sivil toplum kuruluşlarının da bu anlamda Cumhurbaşkanımızı kendi çalışmalarının içerisinde, kendi çalışmalarını güçlendirmek için çalışmaları içerisinde Cumhurbaşkanımızı da görmek istemeleridir. Bunu anlayamadık. Yani böyle bir ‘Cumhurbaşkanı muhatabımız değildir’ sözü hiçbir maksada hizmet etmeyen, TÜSİAD’ın çıkarlarını hiçbir şekilde korumayan ve Türkiye’deki demokratik sistemin işleyişine katkı sunmayan, anlamsız hatta absürt bir cümledir ve TÜSİAD ‘Cumhurbaşkanını tanımıyoruz’ manasında bunu söylüyorsa kusura bakmasın Cumhurbaşkanı da TÜSİAD’ı tanımaz. O zaman burada tartışma konusu olan Cumhurbaşkanı olmaz, TÜSİAD olur” dedi.
Haluk Dinçer’in bir yanlış anlaşılmaya vesile olan açıklama yaptığını ümit ettiğini belirten Kurtulmuş, “Kısa zamanda bunu açıklaması gerekir diye düşünmüyorum. Kaldı ki bildiğim kadarıyla kendisi de seçildikten sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza yapmış olduğu ziyarette bu anlamda önümüzdeki dönemde TÜSİAD’ın çalışmaları içinde Cumhurbaşkanımızı da görmek istediğini ifade etmiştir. Talihsiz, anlamsız bir söz oldu. Hangi amaçla söylendiğini bilmiyorum ama hangi amaçla söylenmiş olursa olsun hiçbir amaca hizmet etmeyen, son derece anlamsız bir cümledir” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANININ BAKANLAR KURULU’NU TOPLAMASI SON DERECE NORMALDİR”
Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu’na başkanlık edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik yapılan eleştirileri de değerlendirdi. Anayasanın Cumhurbaşkanına vermiş olduğu bir yetki olduğunu kaydeden Numan Kurtulmuş, “Sayın Cumhurbaşkanı istediği zaman Bakanlar Kurulu’nu toplar, çağırabilir, Bakanlar Kurulu toplantısına gidebilir. Bu anayasanın Cumhurbaşkanımıza vermiş olduğu yetkidir. Son derece normal bir yetkidir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu yetkiyi kullanacak. Hangi sıklıkla kullanır, kendisi gelmeyi mi çağırmayı mı tercih eder bunları bilmiyoruz. Bu tamamen Cumhurbaşkanımızın yetkisinde olan bir şeydir. Son derece normal bir mekanizmadır. Bu normal mekanizma zaten Cumhurbaşkanımızla Başbakanımız arasında yapılan görüşme sonrasında da sayın Cumhurbaşkanımızın katılacağı Bakanlar Kurulu toplantısı için bir tarih belirlenmiştir ve ilk toplantı 19 Ocak’ta Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılacaktır. Normal bir süreçtir, fevkalade normal, demokratik bir süreçtir. Ama ne yazık ki bizim gibi ülkelerde bazen eleştirecek bir şey bulamayan muhalefet çevreleri, son derece normal anayasal işleyiş üzerinden bir tartışma oluşturmaya çalışıyorlar. Buradan bir tartışma çıkmaz. Buradan Türkiye’deki mevcut anayasal sisteme halel getirecek bir uygulama çıkmaz, hele hele Sayın Cumhurbaşkanımız ile hükümet arasında ayrışmaya vesile olacak herhangi bir şey çıkmaz ki kimse boşuna heveslenmesin. Bu demokratik, normal işleyiştir, normal bir süreçtir. İnşallah son derece verimli bir toplantıyı 19 Ocak’ta icra etmiş olacağız” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<