Masa iftirasına görüntülü cevap !

Cumhurbaşkanlığı, maliyetinin 240 bin lira olduğu iddia edilen masanın kurulumu sırasında kaydedilen görüntüyü kamuoyuyla paylaştı. Masanın maliyetinin 4 bin 600 lira olduğu ve Demirel döneminde kalma olduğu belirtildi.Cumhurbaşkanı Recep...

25 Haziran 2015 Perşembe 10:05
Masa iftirasına görüntülü cevap !
Cumhurbaşkanlığı, maliyetinin 240 bin lira olduğu iddia edilen masanın kurulumu sırasında kaydedilen görüntüyü kamuoyuyla paylaştı. Masanın maliyetinin 4 bin 600 lira olduğu ve Demirel döneminde kalma olduğu belirtildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhtarlarla Buluşma toplantılarının 7’ncisini, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen iftarda gerçekleştirdi. Geçtiğimiz Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, aralarında Diyanet İşleri Başkanı’nın da olduğu iftar sofrasından yansıyan bir fotoğraf karesi üzerinden alçakça, ahlaksızca, tamamen yalana ve iftiraya dayalı bir kampanya başlatıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, masa, servis malzemeleri ve yemeğin verilen 1 milyon liralık maliyetinin tamamının yalan, yanlış ve iftiradan ibaret olduğunu vurguladı.

“SÖZ KONUSU YEMEK MASASI SİTELER’DE YAPILMIŞTIR VE MALİYETİ 4 BİN 600 LİRADIR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemeğin iddia edilen maliyetleri ile ilgili gerçekleri anlatmaktan hicap duyduğunu ancak anlatmak durumunda kaldığını ifade ederek şu açıklamaları yaptı:
“Maliyeti 240 bin lira olarak ifade edilen şu yemek masası, Siteler’deki bir ustamız tarafından yapılmıştır ve maliyeti 4 bin 600 liradır. Portatif tabla, suntadan yapılan, altındaki masalar, demir profiller, geçtiğimiz günlerde rahmetli olan Sayın Demirel’in Cumhurbaşkanlığı döneminden kalmadır. 435 bin lira olduğu iddia edilen masanın çevresinde gördüğünüz sandalyeler, Sayın Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminden kalmadır ve böyle bir maliyet yoktur. Masanın üzerinde ve çevresinde bulunan, 32 bin lira maliyeti olduğu iddia edilen dekorlar da yine bir önceki dönemden kalmadır ve böyle bir maliyet söz konusu değildir. Yemekte kullanılan çatal-bıçak gibi servis malzemeleri yine rahmetli Demirel’in Cumhurbaşkanlığı döneminden kalmadır. O akşam refakatçilerle birlikte misafirlerimiz için 110 kişilik iftar yemeği hazırlandı. Bu iftarda ikram edilen yemeklerin tüm malzemeleri bu külliyenin mutfağından temin edildi. Yemekler külliyenin aşçılarınca pişirildi, servis külliyenin garsonlarınca yapıldı, sofranın düzenlenmesi, süslenmesi yine buranın personeli tarafından yapıldı. Yemeğin ve masanın hazırlanmasının maliyeti 3390 liradır. Kişi başı yemek maliyeti de 30 liradır.”

“BU İFTİRAYI ATAN MEDYA GRUPLARININ NİYETLERİNİN NE OLDUĞUNU BİLİYORUZ”
Bu iftirayı atan medya gruplarının niyetlerinin ne olduğunu bildiklerini ve hukuk önünde bunun hesabını vereceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Benim dönemimde Cumhurbaşkanlığına alınan tabak, çatal, bıçak türü hiçbir malzeme yoktur. Cumhurbaşkanlığını hangi malzemelerle devralmışsak onlarla devam ediyoruz. İhtiyaç duyulduğunda elbette takviye yapılacaktır, malzeme alınacaktır. Ama bunun iddia edilen rakamlarla ilgisinin bulunmadığını ve iddia edildiği şekilde olmadığını tüm milletimin çok iyi bilmesini isterim” diye konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<