banner359

Meclis’in 26. Başkanı İsmet Yılmaz oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 26. Başkanı İsmet Yılmaz oldu.Meclis Genel Kurulunda bugün yapılan üçüncü tur oylamada AK Parti Adayı İsmet Yılmaz 259, CHP Adayı Deniz Baykal 129, MHP Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 80, HDP Adayı Dengir...

01 Temmuz 2015 Çarşamba 16:59
Meclis’in 26. Başkanı İsmet Yılmaz oldu
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 26. Başkanı İsmet Yılmaz oldu.
Meclis Genel Kurulunda bugün yapılan üçüncü tur oylamada AK Parti Adayı İsmet Yılmaz 259, CHP Adayı Deniz Baykal 129, MHP Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 80, HDP Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat ise 78 oy aldı. Bu sonuçla İsmet Yılmaz ve Deniz Baykal, dördüncü ve son tura kalan iki isim oldu.
Dördüncü turda ise ipi AK Parti’nin adayı İsmet Yılmaz göğüsledi. Yılmaz kullanılan 547 oydan 258’ini alırken, Baykal ise HDP’nin de desteğiyle 182 oya çıktı. 29 oy boş atılırken, 78 oy da geçersiz sayıldı. Bu sonuçla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 26. Başkanı İsmet Yılmaz oldu. Yeni Meclis Başkanı, seçim sonucunun açıklanmasının ardından Genel Kurula hitaben bir teşekkür konuşması yaptı. Yılmaz, konuşmasında yeni anayasanın gerekliliğine vurgu yaptı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<