banner359

Meclis’te yemin maratonu

Türkiye Büyük Millet Meclisi 25. Dönem 1. Yasama Yılı açıldı, yeni milletvekilleri yemin etmeye başladı.Meclis Genel Kurulunu, en yaşlı milletvekili olması dolayısıyla Geçici Meclis Başkanı olan Deniz Baykal açtı. İlk yemini eden isim...

23 Haziran 2015 Salı 16:23
Meclis’te yemin maratonu
Türkiye Büyük Millet Meclisi 25. Dönem 1. Yasama Yılı açıldı, yeni milletvekilleri yemin etmeye başladı.
Meclis Genel Kurulunu, en yaşlı milletvekili olması dolayısıyla Geçici Meclis Başkanı olan Deniz Baykal açtı. İlk yemini eden isim de olan Baykal, minik bir de gaf yaptı. Deniz Baykal’ın "Geçici genel başkanınız olarak ilk andı ben içeceğim" demesi genel kurulda gülüşmelere yol açtı. Baykal, ifadesini hemen, "Geçici Başkanınız" olarak düzeltti.
Baykal’ın ardından kürsüye AK Parti Bursa Milletvekili olan engelli Bennur Karaburun davet edildi. Karaburun’un yemininin ardından Adana’dan başlayarak tüm illerin vekilleri sırayla kürsüye gelmeye başladı.

AYAĞA KALKMADILAR, ALKIŞLAMADILAR
Yemin törenini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da izledi. Erdoğan’ın Genel Kurula girişinde CHP, MHP ve HDP sıralarından hiçbir milletvekilinin ayağa kalkmadığı ve kendisini alkışlamadığı görüldü. Cumhurbaşkanı, 45 dakika kaldığı Meclis’ten AK Parti’li vekillerin alkışlarıyla uğurlandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<