banner359

Milletvekili Gözgeç: “İpin ucunu millete veren bir sistem gelecek”

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde hükümeti de, meclisi de doğrudan halkın seçeceğini belirterek, “İpin ucunu millete veren bir sistem” dedi.AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından...

05 Nisan 2017 Çarşamba 12:03
Milletvekili Gözgeç: “İpin ucunu millete veren bir sistem gelecek”

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde hükümeti de, meclisi de doğrudan halkın seçeceğini belirterek, “İpin ucunu millete veren bir sistem” dedi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından başlatılan “Kadınlar Soruyor” programı İnegöl’de gerçekleştirildi. Royal Hotel’de düzenlenen programda konuşan Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, “Mevcut sistemle, getirilecek sistemi karşılaştırdığımızda daha doğru bir sonuca ulaşıyoruz. Dolayısıyla sosyal medyada ve bilgi kirliliği içinde dolaşan soruların aslında gerçek sorular olmadığının farkına varılıyor. Yeni sistemde iki dönem için seçiyoruz. Diktatör, tek parti dönemlerinde olur. Çok partili hayatta tek adamdan bahsedemeyiz. Kaldı ki, tek kişilik hükümetle, tek adam ayrı kavramlardır. Biz tek kişilik hükümet getiriyoruz. Ama nasıl getiriyoruz? Halkın yüzde 50+1 seçimiyle gelen, arkasında halkın desteği olan bir hükümet. Meclisimiz yine var. Yargı yine var. Yasama, yürütme ve yargı yine bir ilişki içerisinde. Ve birbirini dengeleyen unsurlar var. Dolayısıyla aslında çifte bir meşruiyet. Şu anda bir aslında sadece meclisi seçiyoruz. Meclisin içinden bir hükümet çıkıyor. Ama bizim getirdiğimiz sistemde hükümeti de doğrudan halk seçecek, meclisi de doğrudan halk seçecek. Asıl olan ipin ucunu millete veren bir sistem” diye konuştu.

Mecliste temsilde adalet olacak

Yasama üzerinde baskının aslında parlamenter sistemde olduğunu belirten Gözgeç, “Cumhurbaşkanına o kadar yetki verilmiştir ki, hükümetin üzerinde bir vesayet organı olsun ve hiçbir sorumluluğu da olmasın. Yeni sistemde halkın önüne cumhurbaşkanı adayları çıkacak. Biz hangisini beğeniyorsak, oyumuzu ona vereceğiz. Meclisi seçerken de gönlümüz hangi partiyi istiyorsa ona oy vereceğiz. Belki bu parlamenter sistemde, koalisyon olmasın, hükümet kurulsun diye, gönlümüzde olmayan başka bir partiye oy veriyoruz. Ama yeni sistemde hükümetin kurulup kurulmama riski yok. Dolayısıyla daha hür karar vereceğiz. Mecliste temsilde adalet olacak. Belki daha çok partinin girme ihtimali olacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<