banner359

"Milli iradeye hakarettir"

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Genel Kurul’da tokmağı hasbelkader salladığını ve olayın dramatize edildiği söyledi. Saral, Milletin Meclisi’nde kaos yaratan ideoloji amigolarının herhangi birinden özür dilemek, milli iradeye...

24 Şubat 2015 Salı 18:54
AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Genel Kurul’da tokmağı hasbelkader salladığını ve olayın dramatize edildiği söyledi. Saral, Milletin Meclisi’nde kaos yaratan ideoloji amigolarının herhangi birinden özür dilemek, milli iradeye hakarettir”
AK Parti İstanbul Miletvekili Saral, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. 17 Şubat tarihinde Meclis Genel Kurulu kapalı oturumunda yaşananlar üzerinden basının kendisini hedef haline getirdiğini söyleyen Saral, kendisine karşı algı operasyonu başlatıldığını ve HDP ve CHP’nin o gün ortaya koyduğu anarşizmin örtüldüğünü belirtti. Saral, "Biz o gün milli iradeyi, demokrasiyi doğrudan hedef alan ideolojik ekalliyetin darbe kalkışmasına karşı, millete verdiğimiz sözde dururcasına yasama iradesini fesata uğrattırmadık. Milletin Meclisi’nde kaos yaratan ideoloji amigolarının herhangi birinden özür dilemek, milli iradeye hakarettir” dedi.
O gün yaşananlara değinen Saral, “Genel kurul dingonun ahırı dendi. Ayşenur Bahçekapılı’ya Sayın CHP Grup Başkanvekili’nin ‘eşkıya’ sözü ve başka ağza alınmayacak onurlu, şerefli, hasiyetli insanların kabul etmeyecek sözler ve Meclis Başkanlık divanının önünü kesmeler, arkadaşımızın konuşmasını yapamaması inananın çok sabrettik. Sayın Engin Altay ne dedi, ‘fıttırıyorum, deliriyorum’ dedi. Ey Engin Altay; Ne oldu? Ayşenur Bahçekapılı size İç tüzük’ten kaynaklı hakları okurken buna dayanamıyorsunuz, ama koro halinde CHP, MHP, HDP ile birlikte sekiz gün içinde sabrımızı zorlayarak, bizi onlara karşı fiili durum oluşturma adına bütün tazyikleri, hakaretleri yapmaya çalıştılar., Biz kavgacı değiliz, milletimizin hizmetkarıyız. Milletimize 2023’e giden o yolda günlük, oportünist politikalarla ülkesini yöneten değil hedef koyan, medeniyetindeki tasavvuru özne alarak önündeki hedefe milletiyle birlikte yola çıkmış kadrolarız” şeklinde konuştu.
Musatafa Elitaş’ın konuşması sırasında öncelikle kendisinin yerinde oturduğunu kaydeden Saral şöyle devam etti:
“Herkes birbirine girmiş. Ben yerimde oturuyordum. HDP Grubu ne yaptığını bilmez bir halde savrulmaya başladı. Sebahat Hanım Grup Başkanvekilimiz Mustafa Elitaş’ı itiyor. Sebahat Hanım’ın polisi tokatladığını biliyorsunuz. Bir hanım da hanımlığını bilmeli. Sebahat Tuncel itiyor. Girdim. Sebahat Tuncel’i uyarıyorum. Sebahat Hanım Mustafa Elitaş’a tazyik uygulamaya devam ediyor. Sebahat Hanım çek git lütfen diyorum. Şöyle hafifçe itekledim. Fakat sonra menfur durum oldu. Bir karışıklık oldu. Biri gongu almış, bizim arkadaşlara atacak. Bir anlık hareket. Bende o sırada tokmak geçti. Tokmağı hasbelkader salladım. Onu da çok dramatize ediyorlar.”
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<