banner359

Mustafa Balbay odası için ’böcek tutanağı’ tutturdu

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, TBMM’deki odasında ‘böcek’ diye tabir edilen dinleme cihazı taramasında Atatürk fotoğrafı çerçevesinden sinyal geldiği yönünde tutanak tutulduğunu söyledi.CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile birlikte...

26 Haziran 2015 Cuma 15:41
Mustafa Balbay odası için ’böcek tutanağı’ tutturdu
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, TBMM’deki odasında ‘böcek’ diye tabir edilen dinleme cihazı taramasında Atatürk fotoğrafı çerçevesinden sinyal geldiği yönünde tutanak tutulduğunu söyledi.
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile birlikte Meclis’teki odasında düzenlediği basın toplantısında, odasında dinleme cihazı sinyali bulunduğuna dair tutanak tutulduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, odasında daha detaylı arama yapılması için Meclis Başkanlığı’na başvuruda bulunduğunu söyledi. Balbay, 25. dönem için kura çekimi sonrasında 5060 numaralı odanın kendisine çıktığını belirterek, daha önceden bu odanın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik tarafından kullanıldığına dikkat çekti. “Hüseyin Bey’in yakınları vardır, uzakları vardır, odayı bir kontrol ettirsek dedik" ifadelerini kullanan Balbay, yapılan taramada bir iki yerden sinyal alındığını belirtti. Müdahale etmek istemediklerini, daha detaylı ve nitelikli bir cihaz ile arama yapılması gerektiğini kaydeden Balbay, olayla ilgili tutulan tutanağı okudu.
Odanın dinlendiği gerekçesi ile odayı dinleyenlere seslenerek, “Ben Levent Gök, CHP Grup Başkanvekili. Bizim her görüşmemiz kamuya açıktır ama izlendiğimizi biliyoruz. Sizlere de gereğini yapacağız inşallah" diyen CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise, daha ilk günden böyle bir dinlemenin tespit edilmiş olmasının kaygı verici olduğunu söyledi. Gök, “Bu kabul edilemez. Eğer bu aygıt daha önce Hüseyin Çelik için konulmuşsa onun için de kabul edilemez. Bu durumun derhal açıklığa kavuşturularak gereğinin yapılmasının biz de takipçisi olacağız. Bu sürecin ilk günden böyle başlaması ürkütücüdür. Bunun izlenilmesi, servis edilmesi sadece CHP’nin sorunu değil, grubu bulunan bütün partilerin sorunudur" dedi.
Gök, geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal’ı ziyaret ederek konu ile ilgili bilgi vereceğini ve genel bir arama talep edeceğini söyledi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<