banner359

"nereden Gelirse Gelsin..."

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Sincar dağlarına sığınan Yezidilere yardım götürürken düşen helikopterden yaralı kurtulan Yezidi Milletvekili Viyan Dahil’i hastanede ziyaret etti. Bahçekapılı, nereden gelirse gelsin teröre karşı...

15 Ağustos 2014 Cuma 16:25
TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Sincar dağlarına sığınan Yezidilere yardım götürürken düşen helikopterden yaralı kurtulan Yezidi Milletvekili Viyan Dahil’i hastanede ziyaret etti. Bahçekapılı, nereden gelirse gelsin teröre karşı durmak gerektiğini söyledi.
Ayşe Nur Bahçekapılı, Yezidi Milletvekili Viyan Dahil’i tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Bahçekapılı, “Sayın Viyan Dahil’i ziyarete geldim. Biliyorsunuz kendisi Sincar dağlarında Yezidilere yardım getiren helikopterin geçirmiş olduğu bir kazadan dolayı yaralanmıştı. Bir milletvekili olarak kendisini ziyaret etmeyi ve geçmiş olsun dileklerimi sunmayı sorumluluk olarak gördüm. Bunu Sayın Cemil Çiçek başkanımla da görüştüm. Kendisi de geçmiş olsun dileklerini iletmemi rica etti. Durumu gayet iyiydi. Yaşadığım bir şeyi size anlatmak isterim. Biliyorsunuz Irak parlamentosunda Dahil ağlayarak bir konuşma yapmıştı. O konuşmadan sonra kendisine nasıl ulaşabilirim araştırması içerisindeyken böyle bir kazayı geçirdi. Benim içinde gerçekten etkilendiğim bir olay oldu. Bu düşünceden sonra kendisini hastane odasında ziyaret etmek, kendisini barış içerisinde kardeşlik hukuku çerçevesinde birlikte yaşamak bizim borcumuzdur. Bunu yerine getirmek için daha sağlıklı ortamlarda birlikte olmayı dile getirdim. Bizi çok hoş karşıladı. Durumu gayet iyidir. Biz milletvekilleri olarak da en büyük sorumluluğumuz Ortadoğu halkları için Türkiye, dünya halkları ve insanlık için terör nereden gelirse gelsin adı ne olursa olsun karşı durmamız gerekiyor. Barış içinde kardeşlik hukukunu gerçekleştirmek için çalışmamız gerekiyor. Bende bu dileklerimi kendisine ilettim” dedi.

“GIDA VE İHTİYAÇ YARDIMININ HER TÜRLÜSÜ YAPILACAK”
Bir basın mensubunun Sincar dağlarında mahsur kalan Yezidilerin durumu hakkındaki sorusu üzerine Bahçekapılı, “Henüz bana böyle bir bilgi ulaşmadı. Biliyorsunuz kaçan Yezidiler Zaho’da bir kampta toplanacak. Kendilerine gıda ve ihtiyaç yardımının her türlüsü yapılacak. Sizin söylediğiniz gibi bir bilgi henüz ulaşmadı. Böyle bir şey olursa sorumluluğum gereği olan şeyi yaparım” diye konuştu. Açıklamasının ardından Bahçekapılı hastaneden ayrıldı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<