O konfederasyonun heyetiyle bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ni kabul etti.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu...

25 Haziran 2015 Perşembe 18:26
O konfederasyonun heyetiyle bir araya geldi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ni kabul etti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ni Genel Merkez’de kabul etti. Görüşmeye parti örgütü, örgüt yönetimleri ve Yurt Dışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de katıldı.
Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, “7 Haziran seçim sürecinin medyada çok demokratik bir seçim olduğu algısından Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan vatandaşlar olarak Sayın Genel Başkana rahatsızlığımızı belirttik. Biz bu seçimin bölgede HDP’nin başarısı olarak görmediğimizi aslında seçimlerin silahların gölgesinde halkın özgür iradesine ipotek konularak gerçekleştirdiğini ve bundan dolayı da bu durumdan HDP’nin kendisine bütün Kürt halkının temsilcisiymiş gibi vazife çıkarmamasını belirttik. Bölgede yıllardır iki başlı bir siyasete halkımızın mecbur bırakıldığını ve bunun da değişmesi için diğer bütün siyasi partilerin o bölgede daha fazla bir gayret göstermelerini kendilerinden beklediğimizi belirttik” diye konuştu.

“CHP’NİN DE BU ANLAMDA HASSAS DAVRANIP HDP İLE BİR KOALİSYONA GİRMEMESİ YÖNÜNDE BEKLENTİLERİMİZİ İLETTİK”
Sözen, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Köy korucuları olarak çözüm sürecinin kamu güvenliği süreciyle karıştırıldığı için bu konudaki rahatsızlığımızı belirttik. Biz baştan beri çözüm sürecini desteklediğimizi kanın ve gözyaşının dökülmemesi gerektiğini fakat kamu güvenliği ile çözüm sürecinin şuanda bölgede iç içe girdiğini bundan dolayı da çözüm süreci olarak adlandırılan süreçte 13 tane arkadaşımızı korucu camiası olarak çeşitli zamanlarda çarşı ortalarında şehit verdik. Seçim biter bitmez daha mazbatasını almadan bilinç altını dışarı vuran HDP Muş Milletvekilinin “Biz o silahları bir gün size doğrultacağız. Buradan defolup gideceksiniz” söyleminden duyduğumuz rahatsızlığı ve parti olarak CHP’nin ve diğer partilerinde buna neden tepki geliştirmediğini kendileriyle paylaştık. Biz korucularımızın 21. Yüzyıl Türkiye’sinde sigortasız çalıştırıldığını ve özlük haklarından mahrum bırakıldığı için çok zor durumda olduğumuzu belirttik. Salı günü neden bir şehit yakınımızın, neden bir gazimizin ya da bir köy korucumuzun bu çok renkli Meclis’te yemin etmediğini, partilerin her kesiminden, herkese yer verdiği bir ortamda bizim camiamızdan milletvekili olarak kimseye yer vermediğiyle ilgili sorunlarımızı bildirdik. Biz Abdullah Öcalan’ın yeğeninin Dilek Öcalan’ı Meclis’te gördüğümüz için çok büyük bir rahatsızlık duyduğumuzu ve bununda ileri ki safhalarda Abdullah Öcalan’a siyasetin yolunu açmayla ilgili bir adım olarak gördüğümüzü ve CHP’nin de bu anlamda hassas davranıp HDP ile bir koalisyona girmemesi yönünde beklentilerimizi ilettik.”

“BİZ HDP’NİN BARIŞ SÖYLEMLERİNİ OY DEVŞİRME OLARAK GÖRDÜĞÜMÜZ İÇİN BUNA İNANMIYORUZ”
Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Sözen, HDP’nin barış ve demokrasi söylemlerini nasıl değerlendirdiklerini ve PKK yöneticilerinden Murat Karayılan’ın ‘Artık koruculara silah doğrultmayacağız’ açıklamasının sorulması üzerine, “Barış ve söylemleri sadece Batı’da kalıyor. Doğu’da maalesef barış söylemleri yerini bulmuyor. Karayılan’ın biz artık korucuları öldürmeyeceğiz açıklamasından sonra kendisine şöyle bir çağrıda bulunmuştuk; şu anda PKK terör örgütünün elinde yaklaşık 2-3 yıldır kaçırılmış 3 tane korucumuz var. Eğer siz barış söylemlerinizde samimiyseniz korucularımızı derhal serbest bırakın. HDP’nin barış ve kardeşlik söylemlerine ise hala daha 1,5 ay önce kaçırılan korucularımızın kız çocukları var. Daha iradeleri oluşmamış 13-14 yaşında PKK’nın elinde başta korucu çocukları olmak üzere çocuklar var. Bu çocukları serbest bıraktığınız zaman PKK terör örgütü silahlarını alıp çözüm sürecinin birinci maddesi olarak yurt dışına çıktığı zaman ya da devlete teslim ettiği zaman biz o zaman HDP’nin Türkiye partisi olma yönündeki adımlarına inanmış olacağız. Ama bugün biz HDP’nin barış söylemlerini oy devşirme olarak gördüğümüz için buna inanmıyoruz. Bu söylemleri de bize inandırıcı gelmiyor” ifadelerini kullandı.

“HDP İLE HÜKÜMET KURULMAMASI YÖNÜNDE HASSASİYETLERİMİZİ PAYLAŞTIK”
Koalisyonla ilgili Kılıçdaroğlu ile neler konuşulduğunun sorulması üzerine Sözen, şunları kaydetti:
“Türkiye’nin hükümetsiz kalmaması biran önce hükümetin kurulup, devletin bütün yetkili kurumlarının görevlerini yapmaları gerektiğini söylediler. Biz sadece bu konudaki bizim hükümeti kimlerin kuracağı yönünde belirleyici bir rolümüz yok. Biz korucu camiası olarak ve şehit aileleri olarak sadece HDP ile hükümet kurulmaması yönünde HDP’nin Meclise girmişken yarın bir HDP’linin İçişleri Bakanı ya da Milli Savunma Bakanı ya da çocuklarımızı eğiten Milli Eğitim Bakanı olmaması yönündeki hassasiyetlerimizi paylaştık.’’
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<