banner359

O önerge kabul edilmedi

TBMM Genel Kurulu’nda, HDP’nin, 9 Ekim 2014 tarihinde, Gaziantep’in Şahinbey ilçesindeki eylemlerde Şehriban Sertkal’ın yaralanması ile ilgili araştırma önergesinin görüşülmesine ilişkin grup önerisi kabul edilmedi. HDP Grubu tarafından...

24 Şubat 2015 Salı 18:43
O önerge kabul edilmedi
TBMM Genel Kurulu’nda, HDP’nin, 9 Ekim 2014 tarihinde, Gaziantep’in Şahinbey ilçesindeki eylemlerde Şehriban Sertkal’ın yaralanması ile ilgili araştırma önergesinin görüşülmesine ilişkin grup önerisi kabul edilmedi.
HDP Grubu tarafından "Gaziantep’in Şahinbey ilçesindeki Kobani olayları sırasında omzundan, bacağından ve kalçasından almış olduğu mermiler veya saçmalar nedeniyle belden aşağısı felç olan, doğuştan işitme ve konuşma engelli Şehriban Sertkal’ın durumunun araştırılması" amacıyla Meclis Başkanlığı’na araştırma önergesi verildi. Önerge hakkında söz alarak kürsüye gelen HDP Van Milletvekili Özdan Üçer, Genel Kurul’da görüşmelerine devam edilen İç Güvenlik Paketi’ni eleştirdi.
"Şehriban Kürt’tü, eğer sağır ve dilsiz olmasaydı Kürtçe konuşuyor olacaktı" diyen Üçer, şöyle devam etti:
"Eğer sağır ve dilsiz olmasaydı bugün bağırıyor olacaktı ama Şehriban sağır ve dilsiz, hastanede tedavi ediliyor. Umuyoruz ki Şehriban iyileşir. Umuyoruz ki hiçbir genç, hiçbir çocuk Şehriban’ın yaşamış olduğu kaderi yaşamaz.
Terör vurmak, öldürmekse, bu Şehriban kızımızı vuranlar terördür. Bu, devletin görevlisi de olsa, valisi de olsa, kaymakamı da olsa, kim olursa olsun, polisi de olsa, öğretmeni de olsa, doktoru da olursa olsun. Terör nedir? Amaçsız bir şekilde veya amaçlı bir şekilde hiçbir insanı değerli gözetmeksizin insanların canına, malına zarar vermektir. İşte, katledilen çocuklar devlet terörünün kurbanıdır. Eğer devlet bu ithamdan arınmak istiyorsa derhâl bütün çocuk katillerini, bütün çocuk tecavüzcülerini yargılayıp cezai müeyyideyi uygulamak zorundadır. Biz bunu söylüyoruz, bunu söyleyeceğiz."
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’un oylamaya sunduğu araştırma önergesi kabul edilmedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<