banner359

Paralel yapı TÜRGEV’i neden hedef aldı ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) neden 17-25 darbe girişimlerinin en önemli hedeflerinden biri olduğunu anlattı.ATO Congresium’da düzenlenen Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV)...

25 Şubat 2015 Çarşamba 12:21
Paralel yapı TÜRGEV’i neden hedef aldı ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) neden 17-25 darbe girişimlerinin en önemli hedeflerinden biri olduğunu anlattı.
ATO Congresium’da düzenlenen Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) yurtlarının toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Böylesine hayırlı işler yapan kurum niçin hedef alınır; bunun sebebini ve cevabını aramak gerekiyor. Bu kurumun hizmetleri neden engellenmek isteniyor? Yetimin öksüzün fakirin evlatlarının sığındığı bu kuruma neden kilit vurulmak isteniyor? Ahlaksızca bir kılıfla bunu yapmaya çalıştılar. Türkiye’nin ne kadar milli projesi ve kurumu varsa bunlarla beraber TÜRGEV de hedef alındı. TÜRGEV inanan ve vatanını hizmet eden gençler yetiştirmek istiyor. Bunu hazmedemediler” dedi.
Paralel yapının Himmet, zekat diyerek topladıkları paraları yurt içi ve yurt dışında Türkiye aleyhindeki lobilere aktardığını kaydeden Erdoğan, “Sonunda kendi elleriyle kendi kuyularını kazdılar. Milletin tokadını yiyip yerlerine oturdular. Milletimiz bunları gönlünden sildi” ifadelerini kullandı. TÜRGEV’in dimdik ayakta olduğunu, paralel yapınınsa Pensilvanya’dan başka sığınacak yeri kalmadığını belirten Cumhurbaşkanı, "Şuanda Pensilvanya’nın ikinci yakalama emri çıktı. Şimdi 17-25 Aralık’ın sırları ortaya çıkmaya başladı. Türkiye’de kendilerine yol arkadaşlığı edenlerden de medet ummasınlar" diye konuştu.

YURT DIŞINDAKİ OKULLAR
Yurt dışındaki okullar için Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmanın hükümete sunulduğunu açıklayan Erdoğan, “Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde ama tamamen sivil yapıya sahip bir Maarif Vakfı adıyla vakıf kuruluyor. Oralardaki eğitim hizmetlerini artık bu vakıf yürütecek. Yurt dışında acaba ne olacak sorusu cevabını buluyor. Yurt içinde de ne barınma ne burs konusunda en küçük bir aksamaya yol açılmayacağına inanıyorum. Az önce bakanımız 400 bin öğrenci kapasitesine ulaştığını zaten ifade ettiler” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<