banner359

Sağlık Bakanlığından "ebola" Açıklaması

Sağlık Bakanlığı ebola hastalığına ilişkin alınan kararları açıkladı.Sağlık Bakanlığı, Ebola Hemorajik ateşi hastalığına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Ebola Kanamalı Ateşi hastalığı Gine, Liberya, Nijerya ve Sierra Leone...

04 Ağustos 2014 Pazartesi 17:42
Sağlık Bakanlığından
Sağlık Bakanlığı ebola hastalığına ilişkin alınan kararları açıkladı.
Sağlık Bakanlığı, Ebola Hemorajik ateşi hastalığına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Ebola Kanamalı Ateşi hastalığı Gine, Liberya, Nijerya ve Sierra Leone olmak üzere dört Batı Afrika ülkesinin Sağlık Bakanlıkları tarafından yeni vaka ve ölümler rapor edilmeye devam edildiği belirtilen açıklamada, “Konuyla ilgili olarak Bakanlığımız Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nda (THSK) Nisan ayında Bilim Kurulu toplanmış ve değerlendirmeleri alınmıştır. THSK olarak oluşturulan Bilim Kurulu’nda; Gine başta olmak üzere Batı ve Orta Afrika’daki Ebola ile ilgili mevcut durum değerlendirilmiş olup, bugün için ülkemizde olası veya kesin Ebola vakasının görülmediği, Ancak hastaların görüldüğü bölgelerde ticari ilişkilerimiz ve seyahatin olması sebebiyle ancak bölgeye gidecek olan vatandaşlarımızın hastalık hakkında bilgilendirilmesi gerektiği, hastalığın görüldüğü bölgelerden dönen vatandaşlarımıza 3 haftaya kadar hastalık belirtilerinin çıkabileceği konusunda uyarı yapılması, Ebola hastalığıyla ilgili hastalığın görüldüğü bölgelere seyahat edecekler için bilgilendirme çalışmalarına Türkiye Hudut Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından devam edilmesi(www.seyahatsagligi.gov.tr) kararları alınmıştır” denildi.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından bugün için seyahat kısıtlaması önerilmediği ifade edilen açıklamaya şöyle devam edildi:
“Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından bu bölgeye seyahat edeceklere hastalık ve korunma yolları ve dönüşlerinde şüpheli durumda sağlık kuruluşlarına müracaat etmeleri yönünde bilgilendirmeler yapılmaktadır. Ayrıca bütün sağlık kurum ve kuruluşlarına hastalık hakkında bilgilendirme notu gönderilmiştir.”
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<