banner359

Seyit Rıza’ya "terörist" Dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörist Rıza’yı aklama ve savunma ihalesi Davutoğlu’nu mı kalmıştır?" dedi. Bahçeli, TBMM MHP Grup Toplantısı’nda partililere seslendi. Türkiye’nin kumpas ve dehşet sarmalına sokulduğunu belirten...

25 Kasım 2014 Salı 11:38
Seyit Rıza’ya
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörist Rıza’yı aklama ve savunma ihalesi Davutoğlu’nu mı kalmıştır?" dedi.
Bahçeli, TBMM MHP Grup Toplantısı’nda partililere seslendi. Türkiye’nin kumpas ve dehşet sarmalına sokulduğunu belirten Bahçeli, "Bu sayede terör örgütü PKK, hiç olmadığı kadar etkinlik ve yaygınlık kazanmıştır. İmralı Adası, cani başının adı konulmamış karargahı haline getirilmiştir. Hükümet ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum bir teröristi hayalinde bile göremeyeceği tavizlerle diriltmiştir" diye konuştu.
Türk milletinin AKP-PKK-HDP-Barzani ile küresel çıkar ve cinayet grupları tarafından ihanet markajına ve tehdit çemberine alındığını savunan Bahçeli, "Daha düne kadar Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AKP kadroları tarihi ve kültürel tüm değerlerimizle çatışan, çelişen ve çarpışan teklif, söylem, plan ve projelerle adeta zehir saçmışlardır. Şimdi de Ahmet Davutoğlu gündemdedir ve selefinin aratmamak için varını yoğunu ihanet mesaisinde harcamaktadır... Davutoğlu, Erdoğan’ın kopyasıdır ama inanınız bana çok kötü, çok sakil, çok çirkin bir kopyasıdır. Davutoğlu yanlışta ısrar etmekte, zillet de inat etmektedir" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NUN TUNCELİ ZİYARETİ
Başbakan Davutoğlu’nun Tunceli ziyaretini sert bir dille eleştiren Bahçeli, "Başbakan geçtiğimiz haftanın son gününde Tunceli’ye gitmiştir. Burada partisinin merkez ilçe kongresine katılmasının yanında, bazı etkinlik ve toplantılarda da bulunmuştur. Davutoğlu tarihi gerçekleri bir kez daha çarpıtmış, tarihten husumet çıkarmayı sürdürmüştür.
Arifleri, erenleri, Allah dostlarını, hikmet ve keramet sahibi manevi büyüklerimizi istismar ederek millete başkaldıran, devlete isyan eden bölücülere yine toz kondurmam ıştır,
Davutoğlu kabuk bağlamış yaralan kanatarak siyasi menfaat elde etmenin derdindedir. Dersim isyanının elebaşı terörist Rıza’yı sözde seyit unvanıyla anarak Efendimizin torunu olduğunu söyleyen Başbakan, bir defa İslam’a, kutsal emanetlere, Evlad-ı Resul’ün aziz hatıralarına kara çalmıştır.
Alemlere rahmet olarak inmiş Efendimiz Hz. Muhammed’i; bir teröristle anmak, İngiliz’in, Fransız’ın, Rus’un oyuncağı olmuş bir hainle yan yana getirmek utanmazlık olduğu kadar büyük bir günahtır. Davutoğlu, Horasan erenleriyle Dersim isyanına karışan bölücüleri de aynı çerçevede ele alma densizliğini göstermiştir. Davutoğlu’nun maksadı nedir, bu şahıs kimlere hizmet etmektedir? Terörist Rıza’yı aklama ve savunma ihalesi Davutoğlu’nu mı kalmıştır? Hz. Ali’yi, iftiharla, duayla, hüzünle andığımız Hz. Hüseyin ve Hz. Hasan’ı teröristin seviyesine indirmek nasıl bir zeka ve vicdan noksanlığıdır? Davutoğlu’nun terörist Rıza sevdası, isyancılara duyduğu özlem ve şükran; ağzına aldığı Horasan erenlerinin, Ehl-i Beyt büyüklerinin hiçbir söz, tavsiye ve temennisiyle bağdaşmamaktadır."

"BİZE GÖRE DERSİM İSYANI KAPANMIŞTIR"
"Bize göre Dersim isyanıyla ilgili ihanet kampanyası sonlandırılmalıdır" diye konuşan Bahçeli, "Olan olmuş, yaşananlar geride kalmıştır. Türk milleti asilerin hakkından gelmiş, bu sayfa ilelebet açılmamak üzere kapanmıştır. Hem Osmanlı hem de Cumhuriyet devrinde isyana kalkışanlar ağır şekilde bedel ödemişler ve cezalandırılmışlardır" diye konuştu.
Bahçeli şöyle devam etti: "Altını çizerek söylemek istiyorum ki, Alevi İslam inancına sahip kardeşlerimizin teröristlerle yollarının kesişmesi imkansızdır. Efendimize ve Ehl-i Beyt’e gönül vermiş hiçbir vatan evladının isyancıların arasında olması düşünülemeyecektir. Edep yahu diyen, hepimizin saygı ve inançla benimsediği 12 İmamın sevgi ve hayranlığıyla hayatlarını geçiren kardeşlerimize Dersim isyanının iftirasını atmak ayıptır, zulümdür. Takdir edersiniz ki, Türkiye, siyasi bölücülük ve silahlı terörün meşruiyet yolunda mesafe aldığı çok tehlikeli bir döneme girmiştir. Terör destekli etnik bölücülük siyaset sahnesine konuşlanmış, PKK’nın siyasallaşma stratejisinde yeni bir aşamaya geçilmiştir. Son gelişmeler Türkiye’nin milli birliğine, toprak bütünlüğüne ve üniter devlet yapısına kastetmeyi amaçlayan cephenin iki yönden nifak ürettiğini göstermektedir. Etnik tahrik ve taleplerle ilerletmeye çalışan siyasi bölücülük gündemi ile silahlı terör saldırılarının ortak hedefi bütün açıldığıyla ortadadır. Amaç, Türk milletine ve devletine vücut veren bütün ortak değerleri yıkmaktır. Arkasından ülkemizi parçalayarak çok milletli, çok kimlikli, çok dilli ortaklık devleti yapılanmasını Türkiye’ye zorla kabul ettirmektir."
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<