"siyasetin Kurallarına Uymadan Yola çıkanlar..."

İçişleri Bakanı Efkan Ala, siyasetin kurallarına uymadan yola çıkanların hem millete büyük maliyetler ödettiğini, hem de yok olup gittiğini belirterek, “Bizim açtığımız yan yoldan ilerleyip, birden bire önümüze çıkıp ‘bana bir...

25 Aralık 2014 Perşembe 14:50
İçişleri Bakanı Efkan Ala, siyasetin kurallarına uymadan yola çıkanların hem millete büyük maliyetler ödettiğini, hem de yok olup gittiğini belirterek, “Bizim açtığımız yan yoldan ilerleyip, birden bire önümüze çıkıp ‘bana bir talimat geldi keseceğim önünüzü’ derseniz siz de uçuruma gidersiniz” dedi.
Bakan Efkan Ala, Seyrantepe’deki Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu’nda düzenlenen 10 bin Moto Kurye Eğitim Projesi’nin açılış törenine katıldı. İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile çok sayıda kişi katıldı. Törende konuşan Bakan Ala, “Sadece bölünmüş yolları, hızlı ulaşımı, rahatlamayı trafikte yapmıyoruz. Trafikte bu kurallara uyanlar rahat ediyor. Başka alanlarda da bir iki hususu sizlerle paylaşayım. Aynı şekilde hareket edilmezse yine ağır maliyetler ödeniyor. Bakın biz siyasette de otobanlar yapıyoruz. Siyasette de milletin çok önünü açan faaliyetler yürütüyoruz. Bölünmüş yollar yapıyoruz. Hedefler koyuyoruz. Hızlı gidelim diyoruz. Ama siyasetin o kurallarına uymadan yola çıkanlar hem millete büyük maliyetler ödetiyorlar, hem de kendileri yok olup gidiyorlar. Büyük maliyetler ödüyorlar. Siyasi trafiğe çıkmak istiyorsanız gideceksiniz ahaliye, vatandaşa o size çok şey öğretecek. Hiç bilmediğiniz şeyler öğretecek, sonra geleceksiniz eğer ruhsat verirse, onay verirse sandıktan çıkarsanız o zamanda buradaki siyasi kurallara uyarak yola devam edeceksiniz. Size buradan bizim açtığımız yan yoldan ilerleyip, birden bire önümüze çıkıp ‘bana bir talimat geldi keseceğim önünüzü’ derseniz siz de uçuruma gidersiniz. Koca bir milletin iradesini de uçuruma çekme teşebbüsü gibi ağır bir suç işlemiş olursunuz. Onun için aşağıdaki motosiklet size hükmetmeye başlarsa zaten iş harman olmuş demektir. Yani bürokrasi de siyasete hız vermeye kalkarsa bürokrasi mekanizmadır, bir irade değildir. Sonra ‘ben nereye istersem oraya gideyim’ derseniz uçuruma gidersiniz. Arkadaşlar siyasi trafikte de hocanız halk olacak. Gideceğiniz istikameti o belirleyecek. Sizde bürokrasiyi talimatlandırarak siyasi irade olarak oraya gideceksiniz. Bu roller değişti mi iş içinden çıkılmayacak hal alır ve millete büyük maliyetler ödetilmiş olur” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<