banner359

Sosyal Medyada Hakaret Etmek Serbest Mi ?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, spiker Sedef Kabaş’ın Twitter’dan yapmış olduğu açıklamalara ilişkin, “Sanki sosyal medyada küfür etmek serbest, sosyal medyada hakaret etmek serbest, böyle bir şey yok” dedi....

31 Aralık 2014 Çarşamba 12:54
Sosyal Medyada Hakaret Etmek Serbest Mi ?
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, spiker Sedef Kabaş’ın Twitter’dan yapmış olduğu açıklamalara ilişkin, “Sanki sosyal medyada küfür etmek serbest, sosyal medyada hakaret etmek serbest, böyle bir şey yok” dedi.
Ahlatlıbel Tesisleri’nde 2014 yılı değerlendirme toplantısı düzenleyen Bakan Elvan, toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Spiker Sedef Kabaş’ın Twitter’dan yapmış olduğu bir paylaşımdan dolayı gözaltına alındığının sorulması üzerine Bakan Elvan, “Nasıl bir tweet attı bilmiyorum ama şöyle bir ifade kullandınız; ‘sadece bir tweet’den dolayı’. Gerçek hayatta işlenen suç ne ise sanal hayatta da o olmalıdır. Sanki sosyal medyada küfür etmek serbest, sosyal medyada hakaret etmek serbest. Böyle bir şey yok. Elbette sosyal medyayı kullanmalıyız, sosyal medyayı geliştirmeliyiz ki bu hükümet geliştirdi sosyal medyayı, sosyal medya alt yapısını bu hükümet bu noktalara getirdi. Ama (Sedef hanımın tweetini bilmiyorum) bu yargının işi, savcılar, hakimler var bunun için. Bununla ilgili kararı alacak kişi ben değilim. Özellikle sosyal medyanın kendi ahlaki değerlerimiz, kendi değerlerimiz dikkate alınarak kullanılması gerektiğini düşünüyorum” cevabını verdi.
Yüz binlerce sahte sanal hesap olduğunun altını çizen Elvan, “Bu hesaplardan küfürler ediliyor mu, ediliyor. Hakaretler ediliyor mu, ediliyor. Kimin olduğunu bilmiyorsunuz, böyle bir şeyi kabullenmemiz mümkün değil. Zaten sosyal medya özel şirketleri bu sıkıntıları gördükleri için bu yönde önlem almaya başladılar. Facebook’ta çalışma var” ifadelerini kullandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<