banner359

Taban: "Korkular ile yaşamanın kimseye faydası yok"

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle milletin kendi kendini yöneteceğini söyledi.Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ve AK Parti ilçe teşkilatı, Şehitler Mahallesi’nde bir kahvehanede...

03 Nisan 2017 Pazartesi 11:50
Taban: "Korkular ile yaşamanın kimseye faydası yok"

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle milletin kendi kendini yöneteceğini söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ve AK Parti ilçe teşkilatı, Şehitler Mahallesi’nde bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi. Alper Taban, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatarak, “Artık vesayet odaklarından kurtulalım istiyoruz. Milletin üstünde kararlar verilmesin. Askerin yeri savaş yoksa kışladır. Savaş varsa meydandır. Onun emir komutası da icraatın başıdır, ona bağlıdır. Sistemin bir tane başı olmalı. Vesayet odaklarını AK Parti için, MHP için, CHP için değil, kendimiz için kaldırmalıyız. Bizim oraya gönderdiğimiz partiler kullansın, yasa yapsın, denetlesin bizim istediğimiz bu. Daha hızlı hareket ve hizmet edebilen bir sistem istiyoruz. Bir milletvekilimiz ‘Bugün meclis bir karar almaya kalksın, kararın çıkması iki ay sürer’ diyor. Öyle bir hale gelsin ki, gerekirse iki saatte o karar alınsın. Bu dediklerimizi beceren, başaran ülkeler var” dedi.

Taban, “Diğer ülkelerde aynısını yapalım değil, kendimiz yapalım istedik. Bu anayasa değişikliğinin en önemli avantajı, milletin kendi kendini yönetmesi ve anahtarı ele almasıdır. Eskiden koalisyonlar vardı ve istikrarı engelleyen faktörlerdi. Koalisyon ihtimalinin bile olması iktidara tek başına bir partinin gelmesine mani. Korkular ile yaşamanın kimseye faydası yok. Koalisyonların fayda getirmediğini gördük. Bunlara hiç gerek yok. 94 yılda 65 hükümet kurmuşuz. Amerika’da 228 yılda 40 hükümet kurulmuş ve daha çok çalışmışlar. Dönemi boyunca 5 yıllığına seçildiyse 5 yıl çalışmış. Bizde hep geri sarmış, başa dönmüş. Seçimin yaklaşması demek sanayici ve işadamı için bir belirsizliktir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<