banner359

Torun: “Bu Bir Bayrak Yarışıdır, Hizmetlerimiz Artarak Devam Edecek”

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak 2. olağanüstü büyük kongreyi değerlendirdi.Sözlerine 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak başlayan Başkan Torun, son günlerde...

19 Mayıs 2016 Perşembe 14:08
Torun: “Bu Bir Bayrak Yarışıdır, Hizmetlerimiz Artarak Devam Edecek”
AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak 2. olağanüstü büyük kongreyi değerlendirdi.
Sözlerine 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak başlayan Başkan Torun, son günlerde yaşanan terör saldırılarına da işaret etti. Kırk yıldır ülkenin başına bela olan terör sorunu ile AK Parti Hükümeti’nin ve güvenlik güçlerinin kararlı duruşu sayesinde son yıllarda etkin bir şekilde mücadele edildiğini belirtti. Bu meselenin kısa sürede çözüleceğine olan inançlarını dile getiren Torun, terör olayları sırasında hayatını kaybeden bütün güvenlik gücü mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.
Geçtiğimiz yıl uğradığı menfur saldırı sonucunda hayatını kaybeden Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’dan da bahseden Torun, Yıldız’ı şehit eden sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini hatırlatarak, “Bu ceza şehidimizi geri getirmeyecektir ancak bu vicdanlarımıza bir parça su serpmesi açısından önemli bir karardır” dedi.
Dokunulmazlıkların kaldırılması konusuna da temas eden Torun, “TBMM’de yapılan oylamada birinci ve ikinci oylamada 350 ve 357 sayılarına erişildi. Bu da yarın yapılacak oylamada benzer bir durum söz konusu olursa dokunulmazlıkların kaldırılabilmesi için referandum yolu görülüyor. Burada dokunulmazlık konusunu en fazla dile getiren parti CHP olmuştur. Bu aşamada Sayın Başbakanımız, ‘Madem öyle hep birlikte tüm dokunulmazlık dosyasını tek bir maddede oylayalım’ açıklamasının ardından bir anda CHP yetkililerinin farklı davranışlar sergilemeye başladıklarını hep birlikte görmüştük. Bir ana muhalefet partisinin yetkililerinin sözlerinin arkasında durması gerekirken, dokunulmazlık dosyalarının kaldırılmasına karşı çıkan HDP ile birlikte hareket etti. Biz tüm dosyaların bir anayasa değişikliği ile tek seferde ele alınmasını ve meclis gündemini meşgul etmemeyi planlıyorduk. Benzer bir tavrı MHP’de göstermişti ancak CHP’nin oylamalarda HDP’den yana koyduğu tavır bizleri şaşırttı. Bizlerin arzusu böyle bir gündemde CHP’nin de desteği ile bu işin yarın referanduma kalmadan tamamlanmasıdır. Ancak biz milletimizin her kararına saygılıyız. Yarın referandum kararı çıkarsa milletimizin her türlü kararına her zaman saygı duyarız” dedi.
2. OLAĞANÜSTÜ BÜYÜK KONGRE
22 Mayıs’ta 2016 Tarihinde gerçekleştirilecek olan AK Parti 2. olağanüstü büyük kongresini de değerlendiren Torun, “Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ülkemiz ve partimiz adına çok büyük hizmetlere imza attı, ancak bu bir bayrak yarışıdır. Bizler Sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile çalışmaktan çok mutluyuz ve kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Biz nasıl her kongremizi bir şölen havasında gerçekleştiriyorsak bu seçimi de aynı şekilde geçireceğimize yürekten inanıyoruz. Bu konuda istişareler tamamlandı ve bugün sayın genel başkan adayımızın kim olacağına dair açıklama yapılacak ve İnşallah bu isim kim olursa olsun bizler yine bu isimle birlikte omuz omuza yan yana çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah 22 Mayıs’taki kongremizin ardından yeni genel başkanımızı belirleyeceğiz ve durmadan çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Son olarak terör örgütleri ve paralel yapı ile mücadele konusuna da değinen Torun, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu değişim bizim yatırımlarımızın, terörle mücadelemizin ve çalışmalarımızın devamını getirecektir. Terör örgütü derken yalnızca silahlı örgütle değil kendisine millet tarafından yetki verilmeden her türlü kendisine güç devşirmeye çalışan her türlü yapı ile mücadelemiz devam edecek. Milletten almadığı yetkileri kullanmaya çalışan özellikle FETÖ terör örgütü gibi her türlü illegal yapı ile köklerini kazıyana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Bunun yanı sıra ülkemizin önüne koyduğumuz kısa ve uzun vadeli hedeflerin izinden yürümeye devam edeceğiz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<