banner359

Tünelleri Inceledi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İzmir’de yapımına eski Bakan Binali Yıldırım döneminde başlanan Konak tünellerinde incelemelerde bulundu.Yapımı kentte tartışma konusu olan Konak tünellerinde incelemelerde bulunan...

30 Aralık 2014 Salı 14:42
Tünelleri Inceledi
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İzmir’de yapımına eski Bakan Binali Yıldırım döneminde başlanan Konak tünellerinde incelemelerde bulundu.
Yapımı kentte tartışma konusu olan Konak tünellerinde incelemelerde bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, tünelin kent için son derece önemli olduğunu söyledi. Elvan, şu an kazı çalışmalarının yüzde 95’inin tamamlandığını belirterek şöyle konuştu: "Ocak ayının ortalarına doğru ışığı göreceğiz. Buradaki hedefimiz de Mayıs ayında inşallah İzmirli vatandaşlarımızın hizmetine tüneli sunacağız. Çalışmalarımız çok hızlı şekilde devam ediyor. Herhangi bir sorunumuz yok.”
Konak Belediyesi’nin tünel inşaatı için açtığı davayı da yorumlayan Bakan Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben, hayretle karşılıyorum. Biz bunu hizmet için yapıyoruz. İzmirli halkımızı rahatlatmak için yapıyoruz. Bir belediyenin dava açmasını, hiçbir yasal alt yapısı olmayan bir alanda dava açmasını yadırgıyorum. Düzenlemeler belli. Özellikle bu tünelin yapımıyla ilgili olarak kurumumuz, Karayolları Genel Müdürlüğü’müz yasal olarak ne yapılması gerekiyorsa yapmıştır. Yasal prosedür tamamlanmadan böyle bir işe başlanabilir mi? Burada hiçbir sıkıntımız yok. Son derece rahatız. ‘bu bölgede hiç sondaj yapılmadı’ diyorlar. Burada 60 üzerinde sondaj yapıldı. Tünel güzergahında nerede neyle karşılaşacağımızı arkadaşlarımız biliyor. Bu çalışmalar yapıldı. ‘ağaçlar kesiliyor’ diyorlar. Ağaçların tamamının deplasesi gerçekleşti. 2014 yılında bakanlığımız ve Karayolları Genel Müdürlüğü’müz 43 bin ağaç dikti İzmir sınırlarında. Bir taraftan yolları yapıyoruz diğer taraftan da yeşillendirme çalışmaları yapıyoruz. Yeşile duyarlılığımız son derece yüksek.”
Tünel üzerinde bulunan evlere kamulaştırma yaptıklarını, tedbir olarak da 69 evin boşaltıldığını söyleyen Elvan, “Tünel tamamlandığında evlerine gelip kalabilirler” diye konuştu. Tünellerin birleşmesi için 60 ile 70 metre arasında bir bölüm kaldığını söyleyen Elvan, “Süratle betonlama, havalandırma, elektrik işleri yapılacak. Mayıs ayında bu tünelin açılışını gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
Bakan Elvan, daha sonra Rok makinasının başına geçerek tünelde delik açtı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<