banner359

Türkyılmaz’a Partisinden Şok

Mahalli seçimleri CHP’nin kazandığı Mudanya Belediyesi’nde, CHP’li üyelerin toplantıya katılmamaları sebebiyle meclis toplantısı ertelendi.Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapılacak olan 19. olağan meclis toplantısında çoğunluk sağlanamadı....

04 Aralık 2015 Cuma 17:45
Türkyılmaz’a Partisinden Şok
Mahalli seçimleri CHP’nin kazandığı Mudanya Belediyesi’nde, CHP’li üyelerin toplantıya katılmamaları sebebiyle meclis toplantısı ertelendi.
Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapılacak olan 19. olağan meclis toplantısında çoğunluk sağlanamadı. Muhalefet üyelerinin tam kadro katıldığı toplantıya CHP’Lİ meclis üyelerinden başkan hariç sadece bir üye iştirak etti. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, çoğunluk sağlanamayınca, toplantıyı 9 Aralık Çarşamba saat 15:00’de Tirilye Faruk Çelik Kültür Merkezi’nde yapılmak üzere erteledi.
MHP grup sözcüsü Yaşar Ardıç, muhalefet olarak tam kadro gelmelerine rağmen iktidar partisi üyelerinden sadece bir kişin geldiğini söyledi. Ardıç, “Diğerleri herhalde zeytin toplamaya gitmiş. Toplantının iptal olacağı söylenseydi biz de zamanımızı burada harcamayıp işimize gücümüze bakardık” diye sitemde bulundu.
Ardıç, “Biz daha önce Mudanya Belediyesi’nin iyi yönetilmediğini söylemiştik. Meclisin ne kadar dikkate alındığını gördük. Bu bir laçkalıktır, aymazlıktır. Meclis bu şekilde çalıştırılamıyor. Bu durumun başkandan mı yoksa meclis üyelerinden mi kaynaklandığını bilemiyoruz. bunu araştırmıyoruz, bu bizi ilgilendirmez. Parti içi meseleleri vardır veya yoktur, lakin bugün meydana gelen bu olaydan dolayı meclis 3 gün sonraya ertelenmiştir. Üstelik yer yokluğundan Tirilye’de yapılması kararı alınmıştır. Belediye seçimlerinden sonra meclis salonu kapatıldı. 2 senedir AK Parti grup sözsüsü arkadaşımla söylememize rağmen hala meclis salonumuz yok. Bu durumu Mudanya halkı görecek ve bir değerlendirme yapacaktır diye düşünüyorum” dedi.
AK Parti Gurup sözcüsü Kadir Kahraman da, “Mudanya tarihinde ilk defa bir olaya şahit oluyoruz. Mudanyalılar tarafından yetki alan meclisin durumu ortada. İlk defa iktidar partisinin katılmamasıyla meclis toplanamadı. Bir Mudanyalı olarak bu durumdan büyük üzüntü duyuyoruz. Başkan ile meclis üyelerinin arasında mutlaka bir sorun vardır, fakat bu bizi ilgilendirmiyor. Yetki almak çocuk oyuncağı değil; demek ki ben ne dersem o olur, ben yaptım oldu zihniyeti siyasette işe yaramıyor. Bu mantıkla başarılı olmanız mümkün değil. Mudanya’yı geleceğe taşıyacak kadro buysa vay halimize” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<