Tüsiad’a çok Sert Eleştiri

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "TÜSİAD’ın Cumhurbaşkanımız için ’muhatabımız değil’ şeklinde kullandığı ifade üçüncü sınıf zihniyetin ürünüdür. Bunun karşısında TÜSİAD’ın muhatap alınacak bir tarafı kalmamıştır"...

31 Aralık 2014 Çarşamba 16:45
Tüsiad’a çok Sert Eleştiri
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "TÜSİAD’ın Cumhurbaşkanımız için ’muhatabımız değil’ şeklinde kullandığı ifade üçüncü sınıf zihniyetin ürünüdür. Bunun karşısında TÜSİAD’ın muhatap alınacak bir tarafı kalmamıştır" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, TÜSİAD tarafından yapılan açıklamayı sert bir dille eleştirdi. Sosyal medya aracılığıyla açıklamada bulunan Çelik, "TÜSİAD Başkanı’nın Cumhurbaşkanımızla ilgili kurduğu cümle üçüncü sınıf bir zihniyetin ürünü. TÜSİAD yönetiminin bu cümleyi kınamaması da bu üçüncü sınıf zihniyetin ’kurumsal’ olduğunu gösteriyor. Sürekli birinci sınıf demokrasi vurgusu yapan ama toplum ve siyaset hayatına karşı kullandığı üslup üçüncü sınıf olan bir görüntü bu. Sivil toplum örgütlerinin tabi ki eleştirme hakkı var. Ama eleştiri yerine sürekli siyasi polemiklerle gündeme gelmeye uğraşan bu zihniyet ne kurumsal tarihi ne de bugünkü üslubuyla, kimseye herhangi bir ders verecek konumda ve kapasitede değildir" dedi.

"YAPILACAK EN İYİ ŞEY, BU ÜÇÜNCÜ SINIF ZİHNİYETİ KENDİ DAR DÜNYASIYLA BAŞ BAŞA BIRAKMAKTIR"
Bakan Çelik, açıklamasında şunları kaydetti:
"TÜSİAD’ın açıklamalarında kullanılan dilin bütün liberal aksesuarlarına rağmen geçmişte siyasete ve topluma karşı kullanılan o tepeden inmeci dil ile muhteva birliği dikkat çekicidir. Liberal aksesuarlarla kendini saklayan bu zihniyetin, toplumun tercihleri ve sivil siyasetle sorunu vahim düzeydedir. TÜSİAD’ın Cumhurbaşkanımız için ‘muhatabımız değil’ şeklinde kullandığı ifade üçüncü sınıf zihniyetinin ürünüdür. Bunun karşısında TÜSİAD’ın muhatap alınacak bir tarafı kalmamıştır. Birinci sınıf demokrasi ancak birinci sınıf zihniyetle ve üslupla konuşulabilir. Üçüncü sınıf bir zihniyet ve üslupla konuşanların, birinci sınıf meselelerde kayda değer bir sözleri ve muhatap alınacak bir yönleri olamaz. Yapılacak en iyi şey, bu üçüncü sınıf zihniyeti kendi dar dünyasıyla baş başa bırakmaktır."
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<