banner359

Vural ’açık provokasyon’ diye yorumladı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ege Üniversitesi kampüsünde yaşanan cinayete ilişkin, "Bir üniversite rektörü çocuklarına, öğrencilerine sahip çıkamıyorsa, böylesine bir gerilimli ortam varken eğer emniyet tedbir almıyorsa, burada ciddi...

24 Şubat 2015 Salı 16:39
Vural ’açık provokasyon’ diye yorumladı
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ege Üniversitesi kampüsünde yaşanan cinayete ilişkin, "Bir üniversite rektörü çocuklarına, öğrencilerine sahip çıkamıyorsa, böylesine bir gerilimli ortam varken eğer emniyet tedbir almıyorsa, burada ciddi bir provokasyon olduğu nettir" dedi.
TBMM Genel Kurulu’nun 63. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut tarafından açıldı.
Ege Üniversitesi kampüsünde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu hakkında gündem dışı söz alarak kürsüye gelen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşime cenabı haktan rahmet, acılı ailesine sabırlar diliyorum. Tüm ülkücü hareketin, gençliğin başı sağolsun" dedi.
Türkiye’nin her yerinde Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na yapılan saldırıyı protesto edenlere teşekkür eden Vural, "Bu saldırının, medya tarafından aslında karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki bir çatışma olarak lanse edilmesine rağmen maalesef eğitim hakkını elinden almak isteyenlerin, bölücü terör örgütünün propagandasını yapmak ve Ege Üniversitesinde burayı bir üs olarak kullanmak isteyenlerin menfur saldırısı olduğu gayet açık ve nettir" dedi.
Ege Üniversitesi’nde bölücü baskıların giderek arttığını, üniversite koridorlarının terör örgütü sloganlarıyla dolu olduğunu, bu konuda çadır kurmak suretiyle orada terör örgütünün posterlerinin ve flamalarının konulduğu söyleyen Vural, "Türkiye’nin birçok üniversitesinde maalesef böyle yapılanmalar var, bu yapılanmalara karşı üniversite rektörleri ve emniyet zamanında tedbir almıyor. Bir denge politikası gütmek suretiyle bu yapılanmanın meşruiyetini sağlamaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

"GENÇLİK ÜZERİNDE PİS BİR TUZAK VAR"
"Gençlik üzerinde oynanan oyun açıktır" diyen Vural, şunları kaydetti:
"Bu gençlik üzerinde oynanan oyunla açıkçası, toplumu birbirine kışkırtmak isteyen, gençliğin heba edilmesini sağlamak isteyen kirli ve pis bir tuzak var. Ülkücü hareket, Milliyetçi Hareket, vatanseverler bu tuzağa hiçbir zaman düşmedi; sadece ve sadece eğitim görmek, okula gitmek istiyorlar. Ne hazindir ki Fırat Yılmaz Çakıroğlu tehdit altında olmasına rağmen, böyle bir organize hareket karşısında emniyet tedbir almamış, üniversite rektörlüğü tedbir almamıştır. Eğer bir üniversite rektörü çocuklarına, öğrencilerine sahip çıkamıyorsa, böylesine bir gerilimli ortam varken eğer emniyet tedbir almıyorsa burada ciddi bir provokasyon olduğu gayet açık ve nettir. Soruyorum ben size, bu emniyet bizi dinler, izler, peki, orada böyle bir yapılanmanın organizasyonu konusunda hiç mi bilgi almadı? Bu rektör ne yapar? Neden böyle bir yapılanmaya izin verir? Neden bu güvenlik tedbirlerinin alınmasına ilişkin açıkçası girişimlerde bulunmaz? Maalesef, Türkiye’nin birçok ilinde böyle bir yapılanma karşısında rektörlük ve emniyet, gençleri, açıkçası, bir tuzağa düşürecek şekilde, çatıştıracak şekilde bir zemin hazırlamaktadır."

"FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU’NUN HESABINI KİM VERECEK?"
"Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hesabını kim verecek?" diye soran Vural, "Bunlar, bu kardeşimiz yoldan geçerken birileriyle kavga etmedi, ondan iki gün önce zaten gerilim vardı. Okula gittiği zaman, ’Herhangi bir sorun yok, okula gidebilirsiniz’ dendi, okula gitti, imzasını attı, saldırıya uğradığı, saldıranlardan birinin kantinde olduğunu gördü, oraya gitti, orada bıçaklandı. Bıçaklandıktan sonra kanlar içinde yerde yatarken maalesef, bu ambulans, gelen ambulanslar, ilk ambulans onu almadı, ondan sonraki ambulansların geç gelmesinden dolayı kan kaybından öldü" ifadelerini kullandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<