banner359

Yeni Internet Yasasını Anlattı

Yeni internet yasası hakkında bilgi veren Bakan Lütfü Elvan, “Milli güvenliği ilgilendiren bir husus söz konusu ise TİB, bakan ve başbakanın isteğiyle erişim engellenmesi geçici olarak sağlanabilecek. Ama 24 saat içinde mahkeme kararı uygulanacak"...

25 Aralık 2014 Perşembe 12:24
Yeni Internet Yasasını Anlattı
Yeni internet yasası hakkında bilgi veren Bakan Lütfü Elvan, “Milli güvenliği ilgilendiren bir husus söz konusu ise TİB, bakan ve başbakanın isteğiyle erişim engellenmesi geçici olarak sağlanabilecek. Ama 24 saat içinde mahkeme kararı uygulanacak" dedi.
Amasra ve Kurucaşile ilçelerinde yapılan tünellerin açılışını yapmak üzere Bartın’a gelen Bakan Lütfü Elvan, ilk olarak Bartın Valiliğini ziyaret etti. Valilik girişinde Bartın protokolü tarafından karşılanan Elvan daha sonra Vali Seyfettin Azizoğlu’nun makamına geçti. Burada Azizoğlu’ndan kısa bilgi alan Elvan yaptığı açıklamada, “Bugün ülkemizin eşsiz ve nadir yerlerinden bir tanesi Bartın’dayız. Ulaştırma Bakanlığı olarak biz, bu bölgenin ulaşım alt yapısını sağlamak bizim için yoğun çalışmalar yapılıyor. Siz de buna şahitsiniz. Karadeniz sahil bağlantılarının sağlanması yıllarca ele alınamadı. Hükümetimizle birlikte 2003 yılından itibaren bu konulara el attık. Hayal dahi edilemeyecek projeleri gerçekleştirmeye başladık. 2014 ve 2015 yılını biz tünel yılı olarak ilan ettik. Sadece 2014 yılında 119 kilometre tünel yaptık. 1923 yılından 2013 yılına kadar Türkiye’nin tünel uzunluğu 50 kilometredir. Bakınız biz bir yılda 119 kilometre tünel yaptık. 2015 yılında 128 kilometrelik tünel açılışı gerçekleştireceğiz. Bunun anlamı şudur, 1923’ten 2003’e kadar olan süreçte 50 kilometre tünel yapıldığını varsaydığınızda, o kadar yılda gerçekleştiren yatırımın 2 onda 6 katını biz sadece 2015 yılında gerçekleştirdik. Bartın’a yönelikte açılışına yapacağız tünel son derece önemlidir. 25-30 dakikalık mesafeyi 5 dakikaya indiren bir tüneldir. Bartın, bölgemiz ve ülkemiz için önemli bir kazanımdır. Zaman zaman yatırımlarımızda küçük çaplı aksamalar meydana gelebiliyor. Bunlar tamamen yükleniciden kaynaklanmaktadır. Bakanlık ve karayolları olarak bizim bu yatırımları gerçekleştirmemizde bir sıkıntı yoktur” dedi.

YERLİ CEP TELEFONUNA DESTEK GELİYOR
Gazetecileri yerli cep telefonu üretimiyle ilgili sorusu üzerine Bakan Elvan, “Şu anda yerli üretime başlayan büyük ölçekli firmalarımız var. Son derece modern ve akıllı telefon üretimi gerçekleştiriyorlar. Ama oran olarak bakıldığında aşağı yukarı cep telefonu satışlarının yüzde 8 ve 9’u yerli üretimle karşılanıyor. Bu bizim için yeterli değildir. Bu oranı daha da yukarı çekmek istiyoruz. Sadece ithalat için ödemiş olduğumuz rakam 2.7 milyar dolardır. Cari açığımız dikkate alındığında cep telefonu üretiminin Türkiye içerisinde üretilmesi teşvik edildiğinde cari açığımıza pozitif bir katkı sağlayacaktır. Bu yönde Ekonomi Bakanlığının bir açıklaması söz konusudur. Biz bakanlık olarak, iletişim teknolojilerine yönelik AR-GE çalışmalarına 2015 yılından itibaren çok destekler vereceğiz. Tam 1 milyar TL kaynak ayırdık. Bu alanda AR-GE faaliyeti gerçekleştirmek isteyenler, yeni bir ürün ortaya koymak isteyenleri destekleyeceğiz. Tamamıyla hibe olarak bir destek söz konusu olacak” diye konuştu.

TİB, BAŞBAKAN VE BAKAN ENGELLEYEBİLECEK
Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, yeni internet düzenlemesi hakkında bilgi vererek, "Kamu güvenliği ve milli güvenliği ilgilendiren bir husus söz konusu ise TİB, bakan ve başbakanın isteğiyle erişimin engellenmesi geçici olarak sağlanabilecek. Ama 24 saat içinde mahkeme kararı uygulanacak. Gecikilmesinde sakınca bulunan durumlarda geçici olarak erişim engellenebilecek. Mahkeme de 48 saat içinde kararını verecek" dedi. Elvan, düzenlemenin kısa süre içinde Bakanlar Kuruluna geleceğini kaydetti.

KARAYOLLARINDA GÖREVDEN ALMA VAR MI?
Bir soru üzerine Elvan, Karayolları Genel Müdürü, yardımcıları ve daire başkanlarının görevden alındığı iddiasının doğru olmadığını da ekledi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<