Yok artık: Suriye’ye saldırıymış !

CHP İstanbul Milletvekili Faruk Loğoğlu, Şah Süleyman Türbesine yönelik yapılan “Şah Fırat” operasyonunun Suriye topraklarına karşı bir saldırı olduğunu iddia etti.Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın TBMM Genel Kurulunda Süleyman...

23 Şubat 2015 Pazartesi 17:34
Yok artık: Suriye’ye saldırıymış !
CHP İstanbul Milletvekili Faruk Loğoğlu, Şah Süleyman Türbesine yönelik yapılan “Şah Fırat” operasyonunun Suriye topraklarına karşı bir saldırı olduğunu iddia etti.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın TBMM Genel Kurulunda Süleyman Şah Türbesine yönelik yapılan “Şah Fırat” operasyonu ile ilgili bilgi vermesinden sonra muhalefet milletvekilleri operasyona yönelik tepkilerini dile getirdi. İlk defa asker eliyle bir vatan toprağının muhatabı belli olmayan kişilere teslim edildiğini söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Faruk Loğoğlu, operasyon ile ilgili Suriye hükümetinin rızasının alınmadığını kaydetti.
“Uluslararası hukukta, bir ülkeye bir askeri operasyon düzenleme hakkı ancak meşru savunma durumunda ortaya çıkar” ifadelerini kullanan ve operasyonun uluslararası hukuka aykırı olduğunu kaydeden Loğoğlu, “Suriye’den Türkiye’ye yönelik bir saldırı yok, bildiğimiz kadarıyla AKP iktidarının yakın dostu IŞİD’den de henüz bir saldırı yok. O bakımdan, bu askeri operasyon, yani Suriye topraklarına çok sayıda askerle, tankla girilmesi bir defa Suriye hükümetinin yaptığı açıklamalara da bakarsanız Suriye’ye bir saldırıdır, Suriye topraklarına karşı bir saldırıdır” dedi.
İktidarın istismar etmediği bir şeyin kalmadığını söyleyen Loğoğlu, “En son istismar ettikleri de Türkiye Cumhuriyeti’nin, halkımızın kanıyla, canlarıyla boyadığı bayrağımızdır. Asker eliyle bu bayrak gönderinden indirilmiş, başka bir yere nakledilmiş, nakledildiği yer, dikkatinizi çekiyorum, ikinci uluslararası hukuka aykırılıktır, Suriye toprağıdır. Suriye bizim arka bahçemiz mi, Suriye bizim istediğimiz an istediğimiz yere girebileceğimiz, üzerinde hâkimiyet kuracağımız, askerî alanlar kuracağımız bir komşu ülke mi?” diye konuştu.
Bugünlere gelinmesinin sebebinin yanlış politikalar olduğunu belirten Loğoğlu, “Türkiye sıfır sorunla başladı komşularıyla, ne oldu, tam tersi bir noktaya geldi. Türk askerinin bayrağını indirmesi, Türk toprağını kime teslim ettiği belli olmayacak şekilde, herhalde IŞİD’e teslim ettik çünkü ona da kısaca değineceğim birazdan, oradan çekilmesi bu milletin alnına sürülmüş kara bir lekedir, buna hakkınız yok. Musul Başkonsolosluğumuzun zamanında tahliye edilmemesi ne kadar yanlış idiyse, Süleyman Şah Türbesi’ndeki askerlerimizin tahliye edilmesi veya geri çekilmesi yani bir ricat anlayışı, bir korku anlayışı içinde geri çekilmesi daha da vahim bir yanlış olmuştur” şeklinde konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<