Basın mensuplarına bağımlılık semineri

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nce basın mensuplarına bağımlılık hakkında seminer verildi.BYEGM ve Yeşilay Cemiyeti’nin imzaladıkları protokol doğrultusunda hayata geçen eğitime Bursa Valiliği,...

09 Aralık 2016 Cuma 13:03
Basın mensuplarına bağımlılık semineri
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nce basın mensuplarına bağımlılık hakkında seminer verildi.
BYEGM ve Yeşilay Cemiyeti’nin imzaladıkları protokol doğrultusunda hayata geçen eğitime Bursa Valiliği, Kamu Hastaneler Birliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile Bursa’da faaliyet gösteren basın mensupları katıldı. İstanbul’da düzenlenen programda konuşan BYEGM İstanbul İl Müdürü Necmettin Altuntaş, bağımlılıkların kişiye, aileye ve topluma zarar verdiğini belirterek, buna karşı mücadelede eğitim, sağlık ve güvenlik teşkilatının yanı sıra bütün kamu kurum ve kuruluşlarla sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinin ve özellikle medyanın katkılarının büyük önem arz ettiğini ifade etti. Altuntaş, “Bu eğitimle iletişim dilinde bağımlılıkla alakalı kullanılan yanlış ifadelerin azaltılması, özendirici sözlerden kaçınılması hedefleniyor" dedi.
Yeşilay Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Seylan ise, “Bağımlılık denilince akla ilk uyuşturucu gelse de tütün, alkol, kumar ve teknoloji bağımlılıkları da toplum için tehdit arz ediyor. Bunların esas hedef kitlesi gençler. Yeşilay Cemiyeti olarak bağımlılıkla mücadelede basının desteği çok mühim. Her zaman medyayla işbirliğine hazırız” diye konuştu.
Prof. Dr. Ali Murat Vural tarafından bağımlılıkla ilgili haber dilinin ele alındığı sunumun ardından atölye çalışması yapıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<