banner359

Bel Ağrısı Soğuk Havada Artıyor

Uzmanlar, sonbaharın yavaş yavaş etkisini gösterdiği şu günlerde sıcak-soğuk hava geçişlerinden kaynaklı bel ve boyun ağrılarının hissedilir derecede artabileceğini söyledi.Değişen hava sıcaklığı ile birlikte yaşanabilecek soğuk...

19 Ekim 2015 Pazartesi 09:38
Bel Ağrısı Soğuk Havada Artıyor
Uzmanlar, sonbaharın yavaş yavaş etkisini gösterdiği şu günlerde sıcak-soğuk hava geçişlerinden kaynaklı bel ve boyun ağrılarının hissedilir derecede artabileceğini söyledi.
Değişen hava sıcaklığı ile birlikte yaşanabilecek soğuk algınlığının yanı sıra bel ve boyun kaslarında yaşanan sorunların artabileceğini ve hatta bel fıtığı, boyun fıtığı gibi önemli rahatsızlıkları tetikleyebileceğini ifade eden uzmanlar, oluşan bu ağrıların yaşam kalitesini düşmesine sebep olduğunu söyledi. Günlük hayattaki birçok faaliyeti de kısıtlayacak ağrılara sebep olan değişken hava sıcaklığında dikkat edilmesi noktaları belirten Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, son yıllarda gençler arasında yaygınlaşan, atlet veya fanilasız giyinme tarzı sebebi ile gençlerde sırt ve bel tutulmalarının daha sık görüldüğünü söyledi.
Şahabettinoğlu, “Omurga sağlığı için soğuk havalarda sıkı giyinmemiz gerekiyor. Soğuk hava, özellikle bel sağlığına dikkat etmeyen kişilerin omurgasında yer alan eklemlerdeki kas ile bağların gerilmesine yol açıp, bel fıtığını tetikleyebilir. Beldeki ağrı bacaklara yayılıyorsa, uyuşma, karıncalanma ve hissizlik gibi şikâyetler mevcutsa bel fıtığı olma ihtimali çok yüksek. Boyun veya boyundan kollara-ellere, sırta yayılan ağrılar uyuşmalar, baş dönmeleri kronik yorgunluk varsa boyun fıtığı olabilme ihtimali çok yüksektir. Böyle durumlarda derhal bir fizik tedavi doktoruna gidip muayene olunması gerekmektedir. Hastalığın durumuna göre fizik tedavi, ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar, enjeksiyonlar ve manipülasyon (elle tedavi) yöntemlerinden bir veya birkaçı uygulanabilir” dedi.
Manipülasyon tedavisinde hastalıklı bölge üzerine bir takım bastırma, döndürme, germe ve esnetme gibi manevraların uygulandığını dile getiren Uz. Dr. Şahabettinoğlu, bu yöntemin klasik batı tıbbı tedavisi olduğunun altını çiziyor. Manipülasyonun (elle tedavi) masajla karıştırılmaması gerektiğini belirten Şahabettinoğlu, manipülasyon seanslarının rahatsızlığın derecesine göre belirlendiğini, hafif vakalarda 2-3, orta vakalarda 4-6, ileri vakalarda ise 8-10 seans sürdüğünü ve genellikle haftada bir ya da iki kez olmak üzere 3-5 gün aralıklarla uygulandığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<