Çocuklarda diş hekimi fobisine son

Çocukların yüzde 85’inde diş hekimi korkusu olduğunu ifade eden uzmanlar, bu durumun, ebeveyenlerin, ’Eğer uslu durmazsan doktor sana iğne yapar’ diye çocuklarını korkutmasından kaynaklandığını söyledi.Yaş sınırı tanımayan diş...

29 Ocak 2017 Pazar 10:13
Çocuklarda diş hekimi fobisine son

Çocukların yüzde 85’inde diş hekimi korkusu olduğunu ifade eden uzmanlar, bu durumun, ebeveyenlerin, ’Eğer uslu durmazsan doktor sana iğne yapar’ diye çocuklarını korkutmasından kaynaklandığını söyledi.

banner380

Yaş sınırı tanımayan diş hekimi fobisinin çocukların psikolojilerini bozucu boyutlara varabildiğini ifade eden Diş Hekimi Metin Ayan, “Aileler, ’Uslu durmazsan seni doktora götürürüm, iğne yapar’ gibi sözlerle çocuklarını korkutuyor. Nihayetinde her cümle çocuğu etkiliyor. Diş hekimi fobisinin sebeplerinden biri de ailelerin bu yanlış sözleridir. Ne yazık ki bu, insanların çocukluktan başlayarak ömür boyu diş tedavisinden kaçmasına ve fobiye sebep oluyor” dedi.

Diş hekimi fobisi olan çocuklarda sedasyon altında diş tedavisinin tercih edildiğini anlatan Metin Ayan, bu yöntemle hekimin hareket imkanı kısıtlanmazken, hasta içinse stressiz bir tedavi uygulandığını söyledi. Ayan, “İkna edilebilmesi mümkün olmayan çocuklara uyguladığımız sedasyon yönteminde, hastaya kontrollü bir şekilde damar yoluyla ilaç verilir. Hasta sakinleşir ve bu şekilde uyku haline geçer. Çocuğu hafif bir uyku durumunda tutmak diş tedavisi için çoğu kez yeterlidir. Çocuğun ve diş hekiminin işini kolaylaştıran sedasyonla çürük dişler tek seansta tedavi edilebilmektedir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<