Genç Ve Parlak Bir Cilt Ister Misiniz ?

Medical Estetik Uzmanı Dr. Servet Karayün, yüz, kol, göğüs, kalça ve bacaklarda oluşan çizgiler ve sarkıkların, ağrısız bir operasyon yöntemi olan "örümcek ağı” tekniği kullanılarak daha sıkı ve diri bir cilt görüntüsüne dönüştürmenin...

30 Aralık 2014 Salı 09:31
Genç Ve Parlak Bir Cilt Ister Misiniz ?
Medical Estetik Uzmanı Dr. Servet Karayün, yüz, kol, göğüs, kalça ve bacaklarda oluşan çizgiler ve sarkıkların, ağrısız bir operasyon yöntemi olan "örümcek ağı” tekniği kullanılarak daha sıkı ve diri bir cilt görüntüsüne dönüştürmenin mümkün olduğunu söyledi.
Örümcek ağı yönteminin Türkiye’de ortalama 2,5 yıldır uygulandığını ifade eden Dr, Karayün, “Temel mantığı Kardiyovasküler cerrahide kullanılan PDO dediğimiz polidioksanon iplerinin yüzü uygulanmasıdır. İlk bu yöntemi Koreliler bulup geliştirmişlerdir. Ülkemize gelip eğitimi verdikten sonra ilk bu işi yapan insanlardan biriyim. Mantık şu, yeterli miktarda, yeterli düzeyde ipleri cilt içine uygulayıp, cildin kendi kendine bağ dokusu oluşturmasıdır” diye konuştu.
Tedavinin basit krem anestezisi ile yapıldığına ve herhangi bir ağrı ve acıya neden olmadığına değinen Dr. Karayün, “İplerin kendileri 6-8 ay içinde uyguladığımız yerden, vücut kendi kendine ipleri yok ediyor. İpleri yok etmeye çalışırken, bağ dokusunu artırmasını istiyoruz. Bunu uygulamama sebebimiz de bu, yüzde sarkmalar, çizgilenmeler, matlaşmalar olduğu için bunu yapıyoruz. Bunun temel sebebi de hücre yenilenmesinin azalması, bağ dokusunun azalması ile yüzde çekmeler oluyor. Amacımızda bunu tersine çevirmek. Bu yöntemi duyan her insan, örümcek ağ uygulayacağım diyor. Ama herkes bunu uygulamaya uygun değildir. Uygun olan insanlar daha fazla, yanakların aşağıya düşmesi, çene kenarındaki çizgilerin belirginleşmesinde veya yanakta yatay çizgilerin belirginleşmesi, dudaklarda dikey çizgilenmelerde çok iyi sonuç alıyoruz” ifadelerini kullandı.
Yöntem doğru bir şekilde uygulanırsa bayanlarda ve erkelerde daha genç bir görüme kavuşulacağını belirten Dr. Karayün, “Örümcek ağı tekniği sayesinde daha parlak bir cilde, daha elastik bir cilde ve daha bağ dokusu güçlü bir cilde kavuşmuş olur. Hastalarımız istedikleri yaştan çok daha genç, çok daha gergin bir cilde sahip oluyorlar” dedi.
Örümcek ağı yönteminin çok pahalı olmadığının altını çizen Dr. Karayün, işlem esnasında da yüzde acı hissedilmediğini kaydetti.

ÖRÜMCEK AĞ GERME UYGULAMASI NASIL YAPILMAKTADIR?
Öncelikle yüzünüz temizlenir. Bunu takiben yüzünüze anestezik krem uygulanır. Uygulama şu şekilde tarif edile bilir; Gereken bölgelerde işaretlenen noktalara, çok ince iğneler içerisine yerleştirilmiş PDO (polidioksanon) ipler uygulanır (enjekte edilir). PDO iplere reaksiyon olarak vücut fibroplast ve büyüme faktörü içeren kollajen üretiyor. Böylece lifting etkisi çifte katlanmış oluyor. Uygulama sonrası aradaki fark hemen görüle bilir. Bu fark zaman geçtikçe daha net belli olacak, cildiniz giderek daha çok gerilecek. 3 ay sonra nihai sonuç tamamen görüle bilir ve etkisini 12-18 ay boyunca sürdürecektir. Uygulama süresi yaklaşık 30 dakikadır.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<