Hastalar aynı gün yürümeye başlıyor

Bursa’da Özel Bir Tıp Merkezinde Yapılan Diz Ameliyatlarında Hastalar Aynı Gün Evlerine Yürüyerek Gidiyor

17 Kasım 2016 Perşembe 11:48
Hastalar aynı gün yürümeye başlıyor
Bursa’da özel bir tıp merkezinde yapılan diz ameliyatlarında hastalar aynı gün evlerine yürüyerek gidiyor.
Makoplasty adı verilen cihaz sayesinde yapılan diz ameliyatlarında hastalar 1 saat içinde sağlığına kavuşuyor. Bursa’da faaliyet gösteren özel bir tıp merkezinin Genel Müdürü Aytaç Kurt, teknoloji harikası bir cihazla diz ameliyatına başladıklarını, ‘makoplasty’ adı verilen bu cihazla yapılan operasyonların ardından 1 saat sonra hastalarını yürüttüklerini belirtti. Doktorun yapacağı müdahalelerdeki hata payını sıfıra indiren makoplasty, Türkiye’de sadece 2 kurum kullanıyor.
Makoplasty cihazından ve robotik cerrahi işlemlerden bahseden Aytaç Kurt, diz ameliyatı geçiren bir hastanın aynı gün yürümeye başladığını altını çizerek, ”Bu cihazla yapılan operasyonda kan ve doku kaybı asgariye indirilmekte. Hastaya protez yapılacak olan bölgenin işlemini normal şartlarda doktorlar gerçekleştirmekte. Yapılan ameliyatlarda her olağan hata hastanın geç iyileşmesine sebep olmakta. Bu cihaz, işlem yapılacak alanları belirleyip, otomatik olarak kendisi işlemi gerçekleştiriyor. Bir doktorun yapabileceği muhtemel milimetrelik el hatasını sıfıra indiriyor. Hata yapma ihtimalini değil riski bile ortadan kaldırıyor. Normal şartlarda 1 ay içerisinde iyileşen hastalar, makoplasty ile operasyondan 1 saat sonra ayağa kaldırılıp yürütülüyor ve kısa süre içerisinde normal yaşantısına dönebiliyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<