banner359

Hayat Hastanesi’nden Yıldırımlı kadınlara obezite semineri

Özel Hayat Hastanesi Diyetisyeni Dilara Süngü Bulut, hareketsizlik ve sağlıksız besinlere yönelik özendirici reklamların obezite tedavisini engellediğini söyledi.Yıldırımlı kadınlara ’sağlıklı beslenme ve obezite’ başlığıyla detaylı...

19 Kasım 2016 Cumartesi 10:19
Hayat Hastanesi’nden Yıldırımlı kadınlara obezite semineri
Özel Hayat Hastanesi Diyetisyeni Dilara Süngü Bulut, hareketsizlik ve sağlıksız besinlere yönelik özendirici reklamların obezite tedavisini engellediğini söyledi.
Yıldırımlı kadınlara ’sağlıklı beslenme ve obezite’ başlığıyla detaylı sunum yapan Bulut, Bursa Büyükşehir Belediyesi Hanımlar Lokali’nde düzenlenen seminerde sağlıklı beslenmenin püf noktalarını ele aldı. Beslenmeyi, insanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan besin öğelerini vücuduna alıp kullanabilmesi olarak tanımlayan Dyt. Dilara Süngü Bulut, enerji dengesinin önemine dikkat çekti. Bulut, "Gün boyu tüketilen yiyecek ve içecekler bize enerji sağlar. Bu enerji tam olarak harcanamadığında şişmanlık görülebilir. Hareketsizlik ve sağlıksız besinlere yönelik özendirici reklamlar, obezite tedavisini engeller" dedi.
Bulut, katılımcılara beden-kütle endeksinin nasıl hesaplanacağını da anlattı. Yetersiz ve dengesiz beslenmenin vücut direncini düşürdüğünü hatırlatan Bulut, “Sebze ve meyveler kış döneminde artan vitamin mineral gereksinmesinin karşılanması için oldukça önemlidir. Dolayısıyla her gün mutlaka sebze yemeği veya salata tüketilmelidir. Günde 8-10 bardak su tüketilmesi gerekir. TV karşısında çok vakit geçirilmemesi gerekir. Haftada en az üç gün birer saat yürüyüş yapılmalıdır" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<