banner359

İyimserlik ömrü uzatıyor

Türkiye Alzheimer Derneği Bursa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Bilgen Taneli, sağlıklı yaşamanın sırlarını anlattı.Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü Engelli Hizmetleri Birimi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü...

30 Mart 2017 Perşembe 14:07
İyimserlik ömrü uzatıyor

Türkiye Alzheimer Derneği Bursa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Bilgen Taneli, sağlıklı yaşamanın sırlarını anlattı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü Engelli Hizmetleri Birimi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Türkiye Alzheimer Derneği iş birliğiyle tertiplenen seminer Merinos AKKM’de yapıldı. Seminere konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Bilgen Taneli, alzheimerin geri dönüşü olmayan bir hastalık olduğunu ve her hastalıkta olduğu gibi önceden teşhisinin tedavi için büyük önem arz ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Taneli, dinleyicilere yaşlanmayı geciktirmek için çeşitli ip uçları da vererek, “Hayata pozitif yaklaşmalı. Kötümser değil daima iyimser düşünülmeli. İyimser olmanın ömrü ortalama 10 yıl uzattığı görülmüştür. Stresten uzak durulmalı. Stresle başa çıkmanın yollarını aramalı. Düzenli bir hayata sahip olunmalı. Gece hayatından uzak durulmalı. Uyku-uyanıklık ritmi iyi ayarlanmalı. Erken yatıp erken kalkmalı. 7-8 saat uyuyup, gündüzleri fırsat buldukça kestirilmeli” diye konuştu.

Taneli, anne babanın ömrünün kısa olması, sigara, alkol ve madde bağımlılığı, stres faktörü, hareketsizlik ilgi azlığı, düzensiz uyku, mesleğinde tatminsizlik, mutsuzluk, ekonomik durumun iyi olmaması, beslenme yetersizliği, çocukluk ve gençlik dönemine ait mutsuz ve olumsuz hatıralar, bedenî rahatsızlıklar ve beyin hastalıklarının da erken yaşlanmaya sebep olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<