banner359

"Kök Hücre Kardeşliği"

Hemofili ve Talasemi Derneği (HETADER), kana bağımlı yaşayan talasemi hastaları için "Kan kardeşim olur musun?" kampanyasının ardından şimdi de "kök hücre" kampanyası başlattı.HETADER, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla...

07 Aralık 2015 Pazartesi 11:34
"Kök Hücre Kardeşliği"
Hemofili ve Talasemi Derneği (HETADER), kana bağımlı yaşayan talasemi hastaları için "Kan kardeşim olur musun?" kampanyasının ardından şimdi de "kök hücre" kampanyası başlattı.
HETADER, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla BUSKİ Sosyal Tesislerinde hasta ve yakınlarına kahvaltı verdi. Kahvaltıya HETADER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Elif Güler Kazancı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Dörtçelik Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi idarecileri, hasta ve yakınları katıldı. Kazancı, "Bugün çok güzel bir faaliyette buluştuk. Çocuklarımız, annelerimiz ve gönüllülerimiz ile birlikte kahvaltıda bir araya geldik. ’Kan kardeşim olur musun?’ projesinin Türkiye’de ulaştığı noktayı tartıştık" dedi.
Küçük bir aile olarak başlayan projenin artık Türkiye’ye yayıldığını anlatan Kazancı, "Bütün hastalarımız taze kana kavuşuyor. Ömür boyu kana bağımlı olan çocuklarımız taze kanla hayata artık daha büyük umutla bakıyor. HETADER 2003 yılında kuruldu. Kan Kardeşim projesiyle Türkiye’nin en büyük projesi haline geldi. Ülkemizde en sık görülen talaseminin kesin tedavisi kemik iliği nakli. Kemik iliği nakli yapılmasıyla hastalık tamamen sona eriyor. Kana bağımlı hayattan çocuklarımız kurtuluyor. Bunun için talasemi ve lösemili çocuklar için mutlaka kök hücre bağışçısı olmamız gerekiyor. Ama en önemlisi bu hastalıkları önlemek. Bunun için evlilik öncesi talasemi testi yaptırmalıyız ki sağlıklı çocuklarımız olsun. Sizleri kök hücre kardeşliğine davet ediyorum" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<