banner359

Osmangazi’de ücretsiz kanser taraması

Toplum Sağlığı Merkezi İle Birlikte Hareket Eden Osmangazi Belediyesi, Yılın İlk 8 Ayında 3 Bin 163 Vatandaşı Kontrol İçin Kanser Erken Teşhis Tarama Ve Eğitim Merkezi’ne (ketem) Ücretsiz Olarak Taşıdı.

20 Eylül 2016 Salı 11:58
Osmangazi’de ücretsiz kanser taraması
Osmangazi Belediyesi’nin Halk Sağlığı Merkezi ile birlikte 6 yıldır yürüttüğü kanserle mücadele programı sürüyor.
Toplum Sağlığı Merkezi ile birlikte hareket eden Osmangazi Belediyesi, yılın ilk 8 ayında 3 bin 163 vatandaşı kontrol için Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) ücretsiz olarak taşıdı.
Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Toplum sağlığının korunması son derece önemli. Osmangazi Belediyesi olarak Halk Sağlığı Merkezi ile birlikte 6 yıldır yürüttüğümüz ortak çalışma sürüyor. Vatandaşlarımızı ücretsiz Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ne taşıyarak, onların göğüs, rahim ağzı ve kolorekral kanser taraması, mamografi çekimi, smear ve HPV testlerini periyodik şekilde yaptırmalarına yardımcı oluyoruz. Aile hekimleri aracılığı ile haftanın 5 günü düzenli şekilde KETEM’e ücretsiz taşıyoruz. 30 - 65 yaş arası kadınlar rahim ağzı kanseri, 46 - 69 yaş arası kadınlar meme kanseri, 50 - 70 arası kadın ve erkekler de kolerektal kanser taramalarını ücretsiz bir şekilde yaptırabilirler. 6 yılda ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın yüzde 80’i kanser taramasından geçerek sağlıkları hakkında bilgi sahibi oldu” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<