banner359

Ramazan ayında dişlerinize özen gösterin

Diş Hekimi Şiar Atmaca, ağız hijyeninin hem diş ve diş eti sağlığı, hem de genel vücut sağlığı için önemli olduğunu söyledi.Ramazan ayında 24 saat içinde öğün sayısının ikiye düştüğüne dikkat çeken Dt. Şiar Atmaca, yenilen...

13 Mayıs 2018 Pazar 10:03
Ramazan ayında dişlerinize özen gösterin

Diş Hekimi Şiar Atmaca, ağız hijyeninin hem diş ve diş eti sağlığı, hem de genel vücut sağlığı için önemli olduğunu söyledi.

Ramazan ayında 24 saat içinde öğün sayısının ikiye düştüğüne dikkat çeken Dt. Şiar Atmaca, yenilen ve içilen gıdalara özen gösterilmesi ve diş sağlığı için gerekli hijyenin aksatılmamasını istedi. Ramazan ayında diş çürükleri ve ağız kokusu şikayetlerinin arttığını belirten Atmaca, “Sahur ve iftar sonrası iyi temizlenemeyen diş yüzeyleri ve ara yüzlerde daha yoğun olarak biriken bakteriler çürük riskini arttırır. Oruçlu olunan gün yeme içme fonksiyonu olmadığından tükürük bezlerinin ürettiği salgı ve tükürüğün yıkama kapasitesi de azalır. Bu durum bakterilerin üremesine, dolayısıyla ağız kokusu ve diş çürüğünün oluşması için uygun ortam hazırlar“ dedi.

Atmaca, "Sahur ve iftar sonrasında her zamankinden daha fazla dikkat ederek özenli bir diş bakımı ile mutlaka tam ağız hijyeni sağlayacak temizleme yapılmalı. Piyasada satılan diş macunlarının bazılarında ağız kuruluğuna sebep olabilen maddeler vardır. Bu maddelerin etkisini azaltmak için dişler fırçalandıktan sonra ağız bol suyla çalkalanmalıdır” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<