banner359

Sağlığınız da bayram yapsın

Özel Hayat Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Şimşekli, Bayramlarda İkramlari Geri Çevirmenin Zor Olduğunu Belirterek, Vatandaşları Uyardı.

08 Eylül 2016 Perşembe 14:44
Sağlığınız da bayram yapsın
Uzmanlar, kurban bayramında sağlıklı beslenme tavsiyesinde bulundu.
Özel Hayat Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Şimşekli, bayramlarda ikramları geri çevirmenin zor olduğunu belirterek, “Ziyaretlerde bir öğünde çok fazla aynı gruptan gıda tüketmemeye gayret edin, tatlı olarak da sütlü ve meyvelileri tercih edin. Kurban bayramında bilhassa obezite, kalp-damar hastalığı, diyabet, yüksek tansiyon, mide rahatsızlığı ve benzeri sağlık problemi olan kişiler ve yaşlıların beslenmelerine dikkat etmesi lazım. Kurban bayramında ramazandan farklı olarak tatlı ve et tüketimi artıyor. Kurbanlık hayvanın sakatat kısımları kolesterol ve doymuş yağ bakımından oldukça zengindir. Kan şekeri seviyesinin dengeli seyretmesi açısından öğünde tüketilen diğer etlerin de miktarı azaltılmalı, menü sebze, salata, tahıllar, tam buğday, çavdar ekmeği ve yoğurt, cacık ile zenginleştirilerek sağlıklı ve dengeli bir öğün oluşturulmalı” dedi.
Sütlü ve meyveli tatlıları tercih edin
Dr. Hüseyin Şimşekli, “Eğer bir seferde fazla gıda tükettiyseniz, diğer öğünde onu azaltılmalı. İkramlarda mümkün olduğunca sütlü veya meyveli tatlılar tercih edilmelidir. Şerbetli tatlılar ve şekerli gıdalardan uzak durmaya özen gösterilmelidir. Bayram boyunca günde en az 8-10 bardak su içilmeli, sık sık ikram edilen çay, kahve, asitli-gazlı içeceklere de hayır denebilmelidir. Bayram ziyaretlerinde içilen fazla çay ve kahve uykusuzluk, kalpte ritim bozuklukları ve mide problemlerine sebebiyet verebilir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<