banner359

Sağlıkçılara Dokunan Yanacak

Sağlıkta Şiddete Afişle Uyarı

19 Ekim 2015 Pazartesi 15:23
Sağlıkçılara Dokunan Yanacak
Özellikle son dönemlerde artan sağlıkta şiddet önüne geçebilmek için Bursa İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından uyarı afişi hazırlandı. İçerisinde suç türü, TCK maddesi ve suçun karşılığı olan cezanın türünün detaylı şekilde yer aldığı panolar, hasta ve yakınlarının görebilecekleri yerlere asılarak, sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmaları önlenecek.
Sağlıkçıları şiddet uygulayanlara verilecek cezaların anlatıldığı panolarda,; “Savcılığa suç duyurusunda bulunmak zorundayız. Sağlık personeline karşı işlenen suçlar ile ilgili 28.04.2012 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik gereği sağlık personeli şikâyetçi olmasa dahi hastane yönetimince savcılığa suç duyurusunda bulunulması zorunludur. Sağlık çalışanlarına karşı sıklıkta görülen ve suç unsuru taşıyan davranışları ve Türk Ceza Kanunu’ndaki (TCK) karşılıklarını dikkatinize sunuyoruz” ifadelerine yer verildi.
TCK’nın 106. maddesine göre ‘tehdit’ suçunun 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası, 125. madde ‘kamu görevlisine hakaret’ suçunun 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası ve adli para cezası, 152. madde ‘kamu malına zarar verme’ suçunun 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası, 86. madde ‘kasten yaralama’ suçunun 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası, 87. maddede ise ‘ağır yaralama” suçunun 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı belirtildi. TCK 34. maddesine göre suçun alkol ve uyuşturucu madde etkisi ile işlenmesinin cezada indirim sebebi olmadığı ifade edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<