Sık ve dikkatsiz kürdan kullanımı ağız ve diş sağlığına zarar veriyor

29 Nisan 2021 Perşembe 04:09
Sık ve dikkatsiz kürdan kullanımı ağız ve diş sağlığına zarar veriyor

Diş fırçası alırken dişeti hassasiyetinin ve özellikle çocuklarda yaş grubunun göz önünde bulundurulması gerektiğini belirten Diş eti Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülin Tulu Katı, özellikle sık ve dikkatsiz kürdan kullanımının zararlı olduğuna dikkat çekti.
Ağız ve diş sağlığında kilit noktanın; öncelikle evde doğru yöntemlerle ve doğru zamanda ağız bakımının yapılması olduğunu söyleyen İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Ağız ve Diş Sağlığı Programı Öğr. Gör. Gülin Tulu Katı, buna ek olarak ise düzenli olarak diş hekimine kontrole gidilmesi olduğunu ifade etti.

banner380

Gülin Tulu Katı, gün içerisinde yediğimiz yemeklerin dişlerin üzerindeki çukurcuk ve boşluklarda, dişler arası bölgelerde ve diş etinin içerisinde uzun süre kalarak bakterilerin beslenmesi ve çoğalması için uygun ortam meydana getirmesiyle çürük ve diş eti enfeksiyonları gibi problemler ortaya çıktığını belirterek ''Bunu önlemenin en iyi yolu yiyecek artıklarının etkili bir biçimde uzaklaştırılmasıdır. Diş fırçası, diş ipi, arayüz fırçası ve ağız gargarası günlük ağız hijyenini korumak için gerekli, yeterli ve ulaşılması kolay gereçlerdir'' dedi.
Doğru diş fırçalamanın öncelikle, arka dişler gibi temizlenmesi zor ve dar bölgelere girebilen, ağzımıza uygun bir diş fırçasının seçilmesiyle başladığını hatırlatan Katı, ''Diş fırçasının başının yaklaşık olarak 2 dişimizin genişliğinde olması tercih edilir. Çok yumuşak kıllı fırçalar, artıkları uzaklaştırmada yeteri kadar etkin olmayabilirken çok sert kıllı fırçalar ise diş ve dişetlerimizi tahriş edebilir. Burada amaç; hem etkin temizlik yapmak hem de dokulara zarar vermemektir.'' diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<