Yılın Ilk Organ Nakli

Sivas’ta geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 1 çocuk annesi Zeliha Durak’ın (51) organları yeni yılın ilk saatlerinde Erzurum’a getirildi. Organlar Erzurum’da yapılacak olan nakille 2 hastaya umut verecek. Durak’ın ailesinden...

01 Ocak 2015 Perşembe 11:02
Yılın Ilk Organ Nakli
Sivas’ta geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 1 çocuk annesi Zeliha Durak’ın (51) organları yeni yılın ilk saatlerinde Erzurum’a getirildi. Organlar Erzurum’da yapılacak olan nakille 2 hastaya umut verecek.
Durak’ın ailesinden organ nakili için onay alınması üzerine, Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Sivas’a gece giden sağlık ekipleri gerçekleştirdikleri operasyonla Durak’ın karaciğerini ve böbreklerini alarak Erzurum’a sabah saatlerinde döndü.
Ameliyatı gerçekleştiren Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, organ bağışında bulunan aileye teşekkür ederek, "Türkiye’ye örnek olabilecek davranış gösterdiler ve bu acılı günlerinde hastalarının organlarını bağışladılar" dedi.
Yapılacak tetkikler sonrasında yeni yılın ilk organ naklini yapacaklarını belirten Aydınlı, şunları kaydetti:
"Hastalarımız hazır, inşallah nakledeceğiz, umarım ki yapacağımız tetkiklerde kullanılabilir durumda olduğunu görürüz. Hasta yakınları gerçekten elleri öpülesi insanlar. Kendi acılarını bir tarafa bırakıp başkalarının acılarına derman olmaya çalışan insanlar. Umarız ki aldığımız bu organlar, naklettiğimiz hastalarda çalışır ve onlar da yeniden hayata tutunurlar."
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<