banner359

Dünya şampiyonu Uslu’ya sevgi seli

Fransa’nın Macon kentinde yapılan Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda Rus rakibi Akhmed Usmanov’u yenerek, Dünya Şampiyonu olan İznikli milli güreşçi Enes Uslu, ilçe de coşkuyla karşılandı.Memleketi İznik’e gelen Dünya Şampiyonu...

06 Eylül 2016 Salı 19:15
Dünya şampiyonu Uslu’ya sevgi seli
Fransa’nın Macon kentinde yapılan Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda Rus rakibi Akhmed Usmanov’u yenerek, Dünya Şampiyonu olan İznikli milli güreşçi Enes Uslu, ilçe de coşkuyla karşılandı.
Memleketi İznik’e gelen Dünya Şampiyonu güreşçi Enes Uslu’ya yüzlerce İznikli sevgi gösterisinde bulundu. Belediye binası önünde Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın ve hemşehrilerinin karşısına Uslu, altın kemeri ile çıktı.
Uslu’yu kucaklayan belediye başkanı Osman Sargın, "Enes kardeşimiz dün Türkiye şampiyonu bugün de Dünya şampiyonu olarak huzurlarımızda. İnşallah yarın olimpiyatlarda da şampiyonluğu İznik’e getireceğinden hiç kuşkumuz yok. Çünkü İznik ve İznikliler Enes kardeşimizden çok şey bekledi. Bugün ise haklı bir gururu bizlere yaşattı. Allah başarılarını devem ettirsin" dedi.
Kaymakam Pehlivan ise, "Öncelikle Enes Uslu’yu yetiştiren anne ve babaya daha sonra da hocalarına teşekkür ediyorum. Uslu, şanlı bayrağımızı dünya plartformunda dalgalandırdı. Aziz milletimiz tarih boyunca olduğu gibi bileği güçlü, yüreği güçlü evlatlar yetiştirmiştir. Ve bugün de gördük ki, yetiştirmeye devam ediyor. Böyle başarılı kardeşlerimiz var olduğu sürece her alanda üzerine düşeni yapacakları sürece milletimiz ve devletimiz de daim olacaktır" dedi.
Şampiyon Enes Uslu ise, "Beni yetiştiren ve dualarını hiçbir zaman eksik etmeyen anne-babama, hocalarıma ve değerli büyüklerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Dünya şampiyonasında 5 maç yaptım. 4’ünü geriden gelerek kazandım. Bütün rakiplerim kafa adamlardı. Çoğu maç gitti dedim son 10 saniyede döndü. Bu sürecin hepsi sizlerin dualarınızla gerçekleşti. Allah sizlerden razı olsun. Şampiyonluğumu ve altın kemerimi başta 15 temmuz olmak üzere tüm memleket evladı şehitlerimize armağan ediyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<