Emekli maaşıyla Avrupa ikincisi oldu

Samsun’da 13 yaşından beri judo yaparak yurt içinde ve yurt dışında sayısız ödül kazanan 63 yaşındaki Mustafa Balcı, emekli maaşı ile gittiği Macaristan’daki Veteranlar Avrupa Şampiyonası’nda ikinci oldu. Canik Belediyesi’nde işçi...

16 Haziran 2015 Salı 10:26
Emekli maaşıyla Avrupa ikincisi oldu
Samsun’da 13 yaşından beri judo yaparak yurt içinde ve yurt dışında sayısız ödül kazanan 63 yaşındaki Mustafa Balcı, emekli maaşı ile gittiği Macaristan’daki Veteranlar Avrupa Şampiyonası’nda ikinci oldu.
Canik Belediyesi’nde işçi olarak çalışırken 18 yıl önce emekli olan 2 çocuk babası ve 3 torun sahibi Mustafa Balcı, spor yaptığı 50 yıllık sürede Türkiye ve Avrupa’da gerçekleştirilen müsabakalarda Türkiye’yi temsil edip dereceler kazandı. Son olarak Macaristan’da yapılan ve yaklaşık 15 ülkeden yarışmacıların katıldığı Veteranlar Judo Avrupa Şampiyonası’na sponsor ve kulübünün imkanları olmadığı için emekli maaşıyla giden Balcı, Avrupa 2.’si oldu. Balcı, imkanlar olmadığından dolayı Eylül ayında Hollanda’da yapılacak olan Veteranlar Judo Dünya Şampiyonası’na katılamayacağını söyledi.

"HİÇBİR TURNUVADAN MADALYASIZ DÖNMEDİM"
Judo Federasyonu’ndan gerekli desteği göremediğini belirten Mustafa Balcı, “26-30 Mayıs arasında Macaristan’da Veteranlar Avrupa Şampiyonası’nda M7’de 81 kiloda Avrupa ikincisi oldum. Maçlarımı Bosna Hersekli, Avusturyalı, Macaristanlı ile yaptım ve yendim. Fakat finalde de Rusyalı oyuncuya yenildim ve ikinci oldum. Macaristan’a ben kendi imkanlarımla gittim. İlkadım Belediyespor Kulübü’nün sporcusuyum ama kulübümüzün maddi imkanı olmadığından dolayı bana bir kaynak sağlayamadılar. Geçen sene İspanya’da yapılan yarışlarda da dünya ikincisi oldum. Oraya da kendi imkanlarımla gittim. Eylül ayında Hollanda’da yapılacak Dünya Şampiyonası’na da maddi imkanlarım olmadığından katılamayacağım. Veteranlar ile ilgili 15 kez turnuvalara katıldım ve hepsinden de madalyalarım var. Hiçbir turnuvadan madalyasız dönmedim” dedi.
Maçlara antrenörsüz çıktığını ifade eden Balcı, “Judo Federasyonu bize antrenör vermediği için maçlara antrenörsüz çıkıyorum. Ama bir antrenörüm olsaydı ve bana bir taktik falan verseydi dünya ikincisi veya Avrupa ikincisi olduğum turnuvalarda belki birinci olacaktım. Rakip takım oyuncularının antrenörleri minderin kenarındaki antrenör koltuğunda otururken, bizim koltuğumuzda da antrenör verilmediği için kimse oturmuyor. Diğer ülkelerin federasyonları veteranların bütün masraflarını karşılarken bizim federasyonumuz sadece bizim başarılarımızı internet sitelerinde paylaşıyor. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ın bu duruma bir el atmasını istiyorum” diye konuştu.

"EMEKLİ MAAŞI İLE AVRUPA İKİNCİSİ OLDUM"
Emekli maaşıyla turnuvalara katıldığının altını çizen Balcı, “Bir turnuvaya gidiş geliş nereden baksanız 3 bin TL’yi buluyor. Emekli maaşımın yetmediği yerlerde de kredi kartlarını kullanıyorum. Turnuvadan geldikten sonra da kredi kartlarımı ödemeye çalışıyorum. Ben emekli maaşı ile Avrupa ikincisi oldum. Biz bu yaşlarda turnuvalara gidip geliyoruz. Biz bu yaşta gidip maç yapabiliyorsa, yetişen bu gençliğe örnek olabiliyorsak bize daha çok imkan verilmesi gerekir. Biz turnuvalarda sakatlansak bizim iyileşme durumumuz zor. Bizim sakatlıklarımız gençler gibi hemen geçmiyor. Sakatlandığımız zaman geç iyileşiyoruz. Bizde kalp krizleri olabiliyor, kol kırılabiliyor, ayak kırılabiliyor ama biz bunları da göze aldık. Federasyondan fazla bir şey istemiyoruz. Eğer dereceye girebiliyorsak bizim masraflarımızı karşılamasını istiyoruz. Onun haricinde ödül istemiyoruz. Ama federasyon bizim başarılarımızı kendi internet sitesine koyuyor. Federasyon, genel müdürlüğüne veya bakanlığa bizim yaptığımız dereceleri bildiriyor ama maalesef masraflarımızı bile karşılamıyor” şeklinde konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<