banner359

Galatasaray maçının ardından ünlü hakeme şok

Bağımsız Bursasporlular Derneği Başkanı Avukat Cüneyt Özkan, dün gece oynanan Galatasaray-Bursaspor maçının hakemi Fırat Aydınus’a suç duyurusunda bulundu.Bağımsız Bursasporlular Derneği Başkanı Avukat Cüneyt Özkan, dün geceki Galatasaray-Bursaspor...

02 Şubat 2015 Pazartesi 18:06
Galatasaray maçının ardından ünlü hakeme şok

Bağımsız Bursasporlular Derneği Başkanı Avukat Cüneyt Özkan, dün gece oynanan Galatasaray-Bursaspor maçının hakemi Fırat Aydınus’a suç duyurusunda bulundu.

Bağımsız Bursasporlular Derneği Başkanı Avukat Cüneyt Özkan, dün geceki Galatasaray-Bursaspor karşılaşmasının hakemi Fırat Aydınus hakkında Melo’ya kırmızı kart vermeyerek görevini ihmal ve kötüye kullandığı, ayrıca şirketleriyle birlikte hareket ederek haksız menfaat temin ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Dernek başkan yardımcısı ile birlikte adliyeye gelen Başkan Özkan, MHK ve TFF’nin de ‘görevi ihmal ve kötüye kullanmak’ suçundan cezalandırılmasını istedi.



"CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ"

Bağımsız Bursasporlular Derneği Başkanı Avukat Cüneyt Özkan dernek başkan yardımcısı Erdem Afacan ile birlikte adliyeye gelerek şok bir suç duyurusunda bulundu. Başkan Özkan, “Dün akşam Türk Telekom Arena’da oynanan Galatasaray-Bursaspor karşılaşmanın 69. dakikasında, 8. dakikadan sarı kartı olan Melo’nun yaptığı açık ve net sarı kart gerektiren faul, faul düdüğü çalınmasına rağmen hakem Fırat Aydınus, kasten ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyuncuyu ihraç etmeyerek, Bursaspor’umuzun hakkını yemiştir. Bu pozisyonun yaşandığı esnada dakikalar 69’u gösteriyordu. Bursaspor 2-1 öndeydi. Şayet hakem ikinci sarıdan kırmızı kart gösterse Galatasaray maça 10 kişi devam edecekti. Sebebi tarafımızdan bilinmeyen bir nedenle hakem Fırat Aydınus, bu kararı vermekten özellikle imtina etmiştir. Biz de Bağımsız Bursasporlular Derneği olarak Bursaspor’un hakkını her mecrada arayacağımız için Bursa Cumhuriyet Savcılığı vasıtasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Hakem Fırat Aydınus’un ‘görevini kasten ihmal etmek, görevini yerine getirmemek’ suçundan ve Merkez Hakem Kurulu ve Türkiye Futbol Federasyonu’nu da iştirakten cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.



"FIRAT AYDINUS’UN BAHİS ÇETELERİYLE BİR BAĞLANTISI OLUP OLMADIĞININ SORUŞTURULMASINI İSTEDİK"

Yayıncı kuruluşa ait görüntüleri delil olarak sunduklarını kaydeden Başkan Özkan, “Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlemesine dair Kanun’un 11. maddesinde şike tanımı yapılıyor. Şike, ’Bir futbol müsabakasında sonucu kasten değiştirmeye yönelik hareket’ olarak nitelendiriliyor. Biz de Fırat Aydınus’un çeteleriyle bir bağlantısı olup olmadığının da soruşturulmasını istedik. Böyle bir kararın başka bir açıklaması yok. Kendi düdüğüyle faul verdiği pozisyonda oyuncuyu ikinci sarı kartla cezalandırmamasının altında başka sebepler ve kötü niyetler arıyoruz. Bu sebeple suç duyurusunda bulunduk. Biz bu şikayetin takipçisi olacağız. Takipsizlik kararı verilmesi durumunda da şikayetlerimiz devam edecek. Artık hakemlerin kasten Bursaspor’a zarar vermemesi için elimizden geleni yapacağız. Hiçbir şeye ulaşamazsak bile Fırat Aydınus, gidip İstanbul Anadolu yakası Cumhuriyet Başsavcılığı’nda bu konuyla ilgili ifade verecek ve Bursapor’un sahipsiz olmadığını da görecektir” diye konuştu.

Ardından dernek başkanı Özkan, başkan yardımcısı Afacan ile birlikte adliyeye giderek, suç duyurusunda bulundu.

(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<